По думите му, България е единствената страна в Европа, в

...
По думите му, България е единствената страна в Европа, в
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Не виждам силно лидерство в коалицията ПП-ДБ

По думите му, България е единствената страна в Европа, в която има машинно гласоподаване, а на всички места в Европа се гласоподава с хартиени бюлетини
Коалиция като тази сред Политическа партия и Демократична България се нуждае от доста мощно водачество. А сега аз не виждам такова. Има много съществено предизвикателство, само че политиците са за това – да вземат решение провокации. За мен също ще е основно по какъв начин ще си приказват от една страна ПП-ДБ, и от друга ГЕРБ-СДС. Трябва да проявят разсъдък и да се откри метод да се обезпечи едно евроатлантическо болшинство в Народното събрание, което да поеме ясни задължения и да ги отстоява, тъй като времената са доста комплицирани. Това съобщи пред Euronews Bulgaria професор Вили Лилков във връзка идните избори.

Трудно е да се каже дали обединението сред Политическа партия и Демократична България ще бъде първа политическа мощ, ние следим социологическите изследвания. При всички положения ще се получи кумулативен резултат от процентите, които двете обединения имат до момента. Това значи, че играта за първото място е в центъра на терена. Зависи доста от акцията. Хората чакат да има държавно управление. И тези партии и обединения, които показват тази вероятност, евентуално ще имат бонус. Много зависи и от тематиките, които ще бъдат показани в акцията. Минаха две години, в които хората към този момент се отегчиха. Ако се задълбочават разграничителните линии, изборната интензивност може и да е по-ниска. Ако партиите си вършат тънките сметки да добутат до локалните избори, с цел да получат там по-висок резултат, това е безконтролно. Аз като гласоподавател чакам да чуя при какви условия ще се направи държавно управление, кои неща ги сплотяват, а не кои са разграничителните линии, добави той.

По тематиката със глобите " Магнитски ", проф. Лилков съобщи: " Моето мнение е, че те няма да се отразят. Това към този момент е втори случай. Ако го съпоставим с първия, не мисля, че ще има кой знае какъв резултат ".

По думите му, България е единствената страна в Европа, в която има машинно гласоподаване, а на всички места в Европа се гласоподава с хартиени бюлетини. Припомняме, че с оглед разразилите се полемики по тематиката, стана ясно, че Белгия и Швейцария употребяват машинен избор, а в Естония даже е допустимо да се гласоподава онлайн.

Ако има проблем с хартиените бюлетини, той е в намаляващото качество на изборните комисии. Неграмотността на комисиите води до това, че се появяват протоколи с невероятни неточности в тях, сподели проф. Лилков по отношение на връщането на хартиената бюлетина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР