По думите му аптеките са почти готови да изпълняват електронни

...
По думите му аптеките са почти готови да изпълняват електронни
Коментари Харесай

Отново отлагат преминаването към изцяло електронни рецепти

По думите му аптеките са съвсем подготвени да извършват електронни предписания, само че болничните заведения към момента не са изцяло подготвени.

Затова до края на месец май ще се работи и с хартиени, и с електронни предписания. След това ще се премине към работа напълно единствено с електронни предписания. Това обаче, по думите на доктор Пенков, ще е последното отсрочване.

„ Все още болничната система не е подготвена. Накрая, когато изписват пациента, постоянно дават рецепта, а със в този момент настоящата уредба не би трябвало тази рецепта да има опция за потребление в аптека. Това ни накара да се обединим към концепцията да отложим до 31 май стартирането единствено на електронни предписания, с цел да дадем опция на сътрудниците от лечебните заведения в страната да вкарат този програмен продукт и да бъдат подготвени по отделенията “, разяснява доктор Пенков.

По думите му това решение потегля към „ Държавен вестник “. „ Надяваме се да бъде обнародван в петък, тъй че до края на месец май ще важат всички типове предписания. Това е последното отсрочване. От 1 юни ще бъдат единствено електронни предписания “, акцентира той.

Д-р Нели Нешева от Управителния съвет на Българския лекарски съюз съобщи, че ще поканят всички болнични лекари.

„ Това е един развой, който в България дълго се отлагаше. Така че позитивното е, че това ще се случи “, означи и ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР