По досъдебното производство, водено под ръководството и надзора на Окръжна

...
По досъдебното производство, водено под ръководството и надзора на Окръжна
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Плевен обвини водача, предизвикал тежко ПТП край с. Ралево с трима загинали

По досъдебното произвеждане, водено под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-Плевен, за зародило тежко ПТП на пътя Плевен-Ловеч, след събиране на редица доказателства – разпити, три правосъдно медицински експертизи, автотехническа експертиза и други, ОП-Плевен е приела, че е налице съзнателно причиняване на ПТП и е повдигнала ново обвиняване.

Припомняме, че произшествието породи на 20.07.2023 година, когато Г.Т., без да е дееспособен и откакто използвал алкохол, управлявайки лек автомобил " Мерцедес ", на път II-35, Плевен -Ловеч, наоколо до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, при нарушаване на разпоредбите за придвижване, навлиза в насрещната лента за придвижване и ударя движещия се в противоположна посока мотоциклет. В резултат на ПТП-то починаха трима души – мотоциклетистът, неговата спътничка и спътникът на лидера на лекия автомобил.

На лидера на лекия автомобил е повдигнато ново обвиняване, за това, че на 20.07.2023 година при ръководство на МПС, допускайки, че може да аргументи гибелта на другиго, нарушил разпоредбите за придвижване и предизвикал гибелта на трима души, като действието съставлява изключително тежък случай. За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

Г.Т. и към сегашния миг е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по делото продължава под управлението и надзора на ОП-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР