По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян-Териториално отделение – Девин е

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян-Териториално отделение – Девин е
Коментари Харесай

Мъж е осъден на затвор за управление на нерегистриран автомобил след употреба на алкохол

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура–Смолян-Териториално поделение – Девин е наказан М.Х., на 57 година

Той е приет за отговорен за това, че на 03.06.2022 година, в с. Късак, обл. Смолян, е управлявал лек автомобил, марка „ Рено Меган “, който не е регистриран по надлежния ред – закононарушение по член 345 алинея 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

М.Х. е приет за отговорен и за това, че на същата дата и място управлявал лек автомобил, марка „ Рено Меган “, с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а точно 1,93 на хиляда, открито по надлежния ред – с химическа експертиза, откакто е бил осъждан с влезнала в действие присъда за същото действие – закононарушение по член 343б алинея 2 от Наказателния кодекс.

На 3 юни 2022 година, в с. Късак, обл. Смолян, към 22 часа полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил „ Рено Меган “, ръководен от М.Х. Установено е било, че колата се е движела без регистрационни табели, а лидерът й карал след приложимост на алкохол.

Районен съд–Девин е наложил на М.Х. наказване от 3 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим, санкция в размер на 250 лв. и отнемане от право да ръководи автомобил за период от 10 месеца. Наказанието е наложено след съглашение, утвърдено от Районен съд–Девин. М.Х. ще изтърпи и отсроченото с предходна присъда наказване за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол в размер на 4 месеца.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР