По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден мъж на

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден мъж на
Коментари Харесай

Отнеха колата на шофьор, карал пиян до Пловдив

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан мъж на 41 година, за това, че на 12.08.2023 година, в землището на с. Труд, обл. Пловдив, е управлявал моторно транспортно средство – лек автомобил, марка „ Фолксваген “, с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а точно – 2.02 на хиляда, открито по надлежния ред – с техническо средство „ Алкотест Дрегер “. Той е бил наказан с влезнала в действие присъда за същото действие.

На 12 август 2023 година мъжът, управлявал лек автомобил, марка „ Фолксваген “, и бил спрян за инспекция от полицейски патрул в землището на с. Труд, обл. Пловдив. Той бил тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, което отчело позитивна проба за алкохол. Водачът е карал автомобил, негова благосъстоятелност.

Районен съд-Пловдив му е наложил наказване от 11 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим на изтърпяване. Той е лишен от право да ръководи автомобил за период от 1 година и 6 месеца. На съображение член 343б алинея 5 от Наказателния кодекс съдът е лишил лекия автомобил „ Фолксваген “, благосъстоятелност на мъжа, в интерес на страната. Наказанието е наложено след съглашение, утвърдено от Районен съд – Пловдив.

Определението на съда е дефинитивно и присъдата е влезнала в действие. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР