По-добре сам, отколкото зле придружен, нали? Ако сте сами и се

...
По-добре сам, отколкото зле придружен, нали?
Ако сте сами и се
Коментари Харесай

Предимствата да живееш сам

По-добре самичък, в сравнение с зле съпроводен, нали?

Ако сте сами и се чувствате зле от това – изключително в случай че сте трансферирали 30-те, а вашите другари към този момент са задомени и са основали фамилии, може би не е неприятно да си припомните някои преимущества на това да живееш самичък.

1. Тихо е. Ако сте човек, който обича тишината, сигурно можете да потънете в дома си като в своята цитадела на тишината и уюта.

2. Бъркотията си е ваша. Обикновено в хаоса се слага някакъв ред, когато живееш самичък. Знаете добре мястото на всяко нещо – то е тъкмо там, където сте го оставили, тъй като никой не го е преместил или изхвърлил, без да ви попита.

3. Не е нужно да обсъждате проблемите на другите. Ако не ви се приказва, не говорите с никого. Ако не ви се слушат проблеми на другите, не слушате проблеми на другите.

4. Песни под душа. Никой не ви слуша – можете да си пеете на воля, без значение какъв брой подправено.

5. Без облекла. Ако обичате да се разхождате голи из къщи, ето идеалната опция – можете да се обличате (или събличате) както си поискате.

6. Хранене по личен усет. Ако ви се желае да си поръчате пица, не е нужно да се преценявате с някого, който желае китайско или друго. Можете да си ядете каквото поискате.

7. Без непотребни битовизми. Спестявате си диалози и разправии към миенето на съдовете, чистенето с прахосмукачка, бърсането на прахуляк и така нататък Никой не разхвърля, откакто сте подредили. Никой не цапа, откакто се изчистили.

8. Правите това, което обичате. Ако желаете да учите език онлайн или да се занимавате с нещо друго, което изисква централизация, няма кой да ви пречи. Разполагате напълно с времето си.

9. Без пояснения. Излизате и няма потребност да се обяснявате къде отивате, с кого и по кое време ще се приберете. Човек от време на време е прекомерно изтощен, с цел да дава непрекъснати доклади.

10. По личен усет. Можете да подредите всичко вкъщи си по този начин, както на вас ви харесва, с цел да ви носи възприятие на уют, топлота и успокоение.

11. Свобода и самостоятелност. Излизате и се прибирате, когато желаете. Спите, когато желаете, гледате каквото желаете.

Възползвайте се от времето, което прекарвате сами със себе си, с цел да се усъвършенствате, да се научите да управлявате времето си и не на последно място – да се наслаждавате на живота по този начин, както ви се желае на вас, без да се преценявате с никой различен на света.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР