По-добре е пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома

...
По-добре е пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома
Коментари Харесай

Станимир Хасърджиев: Сериозно издиша и първичната извънболнична помощ

„ По-добре е пациентите да чакат в колите за спешна помощ, в сравнение с вкъщи си, само че неприятното е, че сега нашата здравна система е изправена пред един сериозен проблем, който имаме от години – това е организацията “, сподели пред БНР доктор, ръководител на.
„ Фактът, че всичко се прави ad hoc, значи по какъв начин години наред са подценявани такива проблеми като организацията. Превърнахме опазването на здравето в търговия и това е резултатът в този момент “, разяснява Хасърджиев.
 На процедура политическият хайлайф има привилегии при лекуването на ковид На процедура политическият хайлайф има привилегии при лекуването на ковид
На процедура политическият хайлайф има привилегии при лекуването на ковид. Като че ли в България си остава похватът да се обадим на ня...
Според Станимир Хасърджиев съществено издиша и първичната.
„ Държавата не сътвори условия да се обслужват огромен брой пациенти и то с съвременни платформи и способи за връзка с пациентите. Все отново е по-добре да имаш даже и електронна връзка с доктор, пред това да нямате никаква връзка със експерт. Защото огромна част от хората имат потребност единствено от консултация и ориентиране, даже от време на време усмиряване. Тук прилагаме способи отпреди 100 години за връзка с пациента. Няма електронно опазване на здравето и това ще бъде огромният проблем за в бъдеще. Хронично заболели пациенти обикалят за протоколи по лечебните заведения с заплаха да се заразят с вируса “, разяснява Хасърджиев.
„ Не е значимо какъв брой е профилирана болничното заведение за лекуване на Covid-19, а е значимо какъв брой в точния момент се стартира лекуването с верните способи ", акцентира още Станимир Хасърджиев.
По думите му към този момент няма сигнали за завеждане на каузи от пациенти по отношение на лекуването на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР