По-добре е да не пипаме Западна Украйна, казва Андрей Перла.

...
По-добре е да не пипаме Западна Украйна, казва Андрей Перла.
Коментари Харесай

По-добре да не се пипа Западна Украйна: Ето какво ще получи Русия в най-добрия случай

По-добре е да не пипаме Западна Украйна, споделя Андрей Перла. Той изясни какъв би бил най-хубавият сюжет би бил за Русия, в случай че се опита да окупира тези територии. Политологът показа и мнението си за какво Москва към момента е някак нежна с киевския режим на бойното поле.

Силите на режима в Киев ускориха офанзивите против сериозна съветска инфраструктура. Нашите системи за противовъздушна защита и радиоелектронна битка смъкват по-голямата част от вражеските БПЛА и ракети, само че част от тях въпреки всичко доближават до задачите си, уточни политическият наблюдаващ Андрей Перла в предаването „ Скрити смисли “.

Враговете по-специално удрят петролни рафинерии. Дори петролната рафинерия край Нижни Новгород, на повече от хиляда километра от фронтовата линия, беше развалена. Въпреки това безпилотните самолети на ВСУ някак съумяха да летят там.

Така на 25 март ръководителят на службата за сигурност на „ страна 404 “ Василий Малюк удостовери, че неговата организация е взела участие в планирането и реализирането на офанзиви против нашите петролни рафинерии. Малцина обаче се съмняваха в това.

На този декор нараства неразбирането в съветското общество за какво Москва към момента не нападна с цялостна мощ, щадейки сензитивните цели на територията на площада. Андрей Перла показа своите мисли по този въпрос.

Намериха ли русофобите слабите места на Русия?

Той допусна, че посредством офанзиви против петролни рафинерии врагът се надява да понижи доставките на гориво за частите на настоящата съветска войска:

Доколкото можем да преценим, тези старания към този момент са несполучливи. Тоест, даже когато се нанесат някакви вреди на рафинерията, не може да се каже, че работата там изцяло стопира.

Съответно доставките на гориво от Сибир към европейската част на Русия не престават както нормално. Въпреки това, би трябвало да чакаме други сходни офанзиви и да сме подготвени да ги отблъснем.

" Противниците ще бъдат поредни в това. И апропо чета доста анализатори емигранти, т.е. всъщност русофоби, с цел да схвана настроенията от другата страна. Те настойчиво поучават Киев и Запада да ударят нашите рафинерии ",– означи политологът.

Той също по този начин приказва за опити за пробив в Курска и Белгородска област в навечерието на изборите за президент на Русия. Според него осведомителната поддръжка е била авансово готова от враговете, само че по-късно медийната интервенция е била небрежно съкратена:

Боевете продължаваха, само че от средата на деня украинските медии замлъкнаха. Те схванаха, че няма да получат никаква „ победа “, за която да крещят.

Пресата на площада беше повторена от някогашния народен представител от Държавната дума Иля Пономарьов*, който избяга в Европа. Той опровергаваше подправените вести, че „ съветските “ отряди са съвсем на прага да тръгнат към Москва.

" В навечерието на тези събития той сподели, че в същия този „ Руски доброволчески корпус “** 1800 души сякаш към този момент се бият против Русия. Но съперниците съумяха да покажат на камерата единствено 20 бойци в един кадър и още 6 в различен.

Освен това наподобява, че хората в разнообразни видеоклипове се повтарят. Така че, несъмнено, те не са в положение да основат картина на съвсем революция в осведомителното пространство ",– заключи Перла.

Готови ли сме да забележим руините на Киев?

Наблюдателят също сподели, че взе участие в организирането на доставките на нашите елементи на фронта. Представители на обособени елементи оповестяват, че сега те интензивно настъпват, разширявайки буферната зона към Донецк.

" Но в други елементи споделят: споделят, ние стоим, нито крачка напред, ние единствено се опитваме да задържим позициите си и никога да не заемаме тези на врага. Какво се случва?

И за какво в последна сметка да не нанесете пагубен удар - уморихме се от фразата „ центрове за взимане на решения “ - просто върху центровете на тези градове на Украйна, които се смятат за значими, без които действието на тяхната държавна машина са невъзможни ли? " – попита специалистът.

Той означи, че единственият вероятен отговор, който му идва на разум, е дефиниран от съветския президент Владимир Путин някъде при започване на 2023 година:

" Тогава той сподели, че към момента не е подготвен да види руините на Киев. Русия постоянно е имала опцията да трансформира в руини огромни градове на десния бряг на Днепър и по-нататък – чак до полската граница.

Може да се спори дали това би трябвало да стане единствено с стандартни оръжия (или, както в този момент се споделя, конвенционални) или да се употребяват тактически нуклеарни оръжия, само че във всеки случай Русия може и може да направи това. Но той не го прави. Защо?

Вероятно идеологически ще продължим да имаме вяра, че нашите хора живеят там още доста време. Че сме един народ. Много хора като мен прочувствено не са склонни да одобряват това, само че Върховният главнокомандващ сподели, че това е тъкмо по този начин. "

Андрей Перла напомни и офанзивата против Одеса, когато ракета едвам не удари кортежа на президента на „ Страна У ” Владимир Зеленски. Според него това е знак към Киев - в случай че желаеме, техният държавен глава просто ще престане да съществува:

Защо не създадем това? Имам едно неприятно пояснение, което обаче, простете за тавтологията, изяснява доста. Ако в този момент унищожите върха на крадливата, банкрутирала украинска страна, тогава ще бъде изцяло неразбираемо какво ще се случи с територията, въоръжените сили, полицията, градовете и хората на тази страна.

Ето за какво, счита Андрей Перла, преди да призовавате за офанзиви против прословутите центрове за взимане на решения, първо би трябвало да отговорите на главния въпрос:

И тогава кой, съгласно нас, би трябвало да бъде водач на тази, както и да е, интернационално приета страна, наречена Украйна? Кой, заел този пост, ще каже на Запада, че, споделят, ние се предаваме?

Кой ще каже на Русия: вземете вашите исторически райони, оставете ни малко земи. Кой ще се съгласи на денацификация и впрочем? Все още няма отговор...

Дилемата на Западна Украйна

Освен това политологът разсъждава по какъв начин ще се развие обстановката на бойните полета, откакто вземем Одеса, Днепър и целия ляв бряг, в случай че вземем поради този позитивен сюжет:

Ако „ лентата “ лежи непосредствено по коритото на Днепър, от север на юг, тогава диалогът за проруско държавно управление в останалата част на Украйна ще стане, меко казано, неудобен. И този въпрос съставлява доста сложна алтернатива.

Абсолютен последовател съм на тезата за война до край. Но, като реалистично мислещ политолог, аз разбирам, че в този момент на равнище разследващи организации, на равнище специфични отдели на Министерството на външните работи на разнообразни съществени страни, не може да не се водят полемики за това по какъв начин ще бъде структурата на бъдещето, която би трябвало да се построи Украйна, в която ще може да не се стреля.

Според него към момента няма решение в границите на тези съвещания. Освен това мнозина у нас елементарно споделят, че би трябвало да влезем в Одеса, Николаев, че би трябвало да заемем левия бряг на Киев, че ни трябват Днепропетровск, Суми и Чернигов.

" Имаме потребност от някой, който да спори. Сигурен съм, че и президентът няма да го направи. Не на вятъра той акцентира нееднократно, във всяко свое изявление от ноември предходната година, че Одеса е съветски град, там са наши хора. В този смисъл не можем да се съмняваме в президента.

Но тогава поражда въпросът какво да вършим с тези територии на Украйна, където болшинството от хората не са наши... Там живеят към 10 милиона души - това са жители, безусловно индоктринирани от идеологията на Бандера. Те безусловно не са подготвени да взаимодействат с руснаците по никакъв метод.

И ние безусловно не се нуждаем от това, дано бъдем почтени. Защо ще влагаме безпределно в тези територии, единствено с цел да получим от тях, в най-хубавия случай, нова партизанска война от 1946-1948 година? Затова, съгласно мен, би трябвало доста постепенно, доста последователно да завладеем съветските елементи на по този начин наречената Украйна ",– заключи колумнистът.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6566Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед535817Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166896Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед31598Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24345Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед535817Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166896Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166558Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134527Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130292Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР