По-добре е да има правителство със същите 4 политически сили.

...
По-добре е да има правителство със същите 4 политически сили.
Коментари Харесай

ИТН при президента: По-добре е да има правителство със същите 4 политически сили

По-добре е да има държавно управление със същите 4 политически сили. Това сподели Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на „ ИТН “ по време на съвещания при президента. Заедно с него са Ива Митева и Станислав Балабанов.

" Решение на вашата партия беше да напуснете държавното управление, което изправи 47-то Народно заседание пред задължението или да излъчи ново болшинство, или да отидем на нови избори. Затова е значимо да споделите каква е вашата позиция във връзка с напъните за основаване на ново управническо болшинство, към какви цели виждате сформирането на ново държавно управление, към кои политически обединения сте отворени за разговор, поддържате ли червени линии, имате ли забранителен лист с имената във връзка с едно ново ръководство?, " попита президентът Радев при започване на диалога.

" Ние сме политическата мощ, която напусна държавното управление, както доста добре заявихте, господин президент. Но тъкмо вие доста добре знаете, че един от нашите съдружни сътрудници наруши съдружното съглашение. Така че - неспазването на националните ползи докара до настоящата обстановка. Ние като политическа партия считаме, че е по-добре в тази спешна обстановка да има кабинет, и то от тези четири партии ", съобщи Тошко Йорданов.

Тази управническа коалиция обаче би трябвало да бъде конструирана по един нов метод на правилото на партньорството. Според Тошко Йорданов би било добре политическите водачи да правят отстъпка, като той съответно уточни имената на Кирил Петков и Асен Василев от " Продължаваме промяната ".

От Има Такъв Народ също по този начин считат, че е по-добре да се заложи на специалисти, а не на политически фигури в главната на една бъдеща управническа коалиция. Ако Има Такъв Народ получи от президента третия мандат за сформиране на държавно управление, те няма да слагат " червени линии " при договарянията с някогашните си съдружни сътрудници.

От Има Такъв Народ нямат упоритост да излъчат премиера от тяхната партия, като той може да бъде и от друга политическа партия от някогашната ръководеща коалиция.

Очаквайте детайлности!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР