По-добре Дядо Коледа да си вземе тениска, защото лятото поиска Коледа

...
Коледа, очевидно, не може да дойде достатъчно скоро за търговците
Коментари Харесай

Коледа, очевидно, не може да дойде достатъчно скоро за търговците на дребно.

Въпреки че много семейства все още бързат да приключат с пазаруването преди училище, преди да започне новата академична година, няколко търговци на дребно вече създадоха коледно настроение в магазините и онлайн.

Но какво да кажем за Хелоуин? И трябва ли някой изобщо да мисли за Деня на благодарността?

Не се изненадвайте да откриете светещи елфи, венци, надуваеми декорации в двора на Дядо Коледа, изскачащи точно до призрачни висящи скелети и мигащи надгробни плочи.

През последните години магазините започват да продават коледни стоки все по-рано. През 2021 г. Amazon и Walmart, страхувайки се от слабото потребителско търсене поради пандемията, започнаха празнични разпродажби още през октомври. Същият модел се повтори миналата година, което на практика удължи празничния пазарен сезон в края на годината.

ФАЙЛ с очаквания за празнично пазаруване в САЩ Стефани Рейнолдс/AFP/Getty Images/ФАЙЛ

Но сега коледното „пълзене“ превъзхожда не само Хелоуин, но и се конкурира с потребителските разходи за разпродажби за връщане в училище и Деня на труда.

Може ли Коледа през лятото да стане норма?

„Очаквам, че непрекъснато нарастващият празничен сезон ще продължи, поне в обозримо бъдеще“, каза Зак Стамбор, старши анализатор за търговия на дребно и електронна търговия в Insider Intelligence. „Въпреки това мисля, че има ограничение за това колко рано може да започне сезонът, тъй като повечето купувачи не искат и няма да купуват ваканционни артикули, когато се отправят към плажа в средата на лятото.“

Наблюдателите от индустрията подозират, че тази година купувачите забелязват предмети с коледна тематика в средата на лятото поради няколко причини.

„Има само две причини, поради които коледните неща се появяват през август. Едната половина е, че са продали целия си летен инвентар и трябва да изложат нещо на пода“, каза Ники Беърд, вицепрезидент по стратегията в технологичната компания за търговия на дребно Aptos.

„Другото е, че имат коледен инвентар, който са опаковали и държат от миналата година, така че това е инвентарът, който трябва да пуснат. Казвам това, защото обикновено бихте имали повече запаси за есенния преход, но може да се окаже, че тези артикули все още не са стигнали до магазините“, каза тя.

Пазаруване на парфюми STOCK zoranm/iStockphoto/Getty Images

Стамбор цитира още една причина, продажбите на Prime Early Access на Amazon, което е второто голямо събитие за продажби на компанията след Amazon Prime Day през юли. Разпродажбата за ранен достъп на Amazon Prime, която се проведе за първи път през 2022 г., е двудневна разпродажба през октомври през есенния сезон, преди празничното пазаруване.

„Отговорът на търговците на дребно на забавянето на дискреционните разходи е да се облегнат на поводи като празниците, за да убедят потребителите да отворят портфейлите си“, каза Стамбор.

„Всеки търговец на дребно се бори да грабне възможно най-голям дял. Това включва Amazon, който избута сезона на празничното пазаруване по-рано от всякога благодарение на стартирането на продажбите си за първичен ранен достъп“, каза той. „Тези събития подтикнаха други търговци на дребно да пуснат празничните си стоки по-рано от всякога, за да гарантират, че няма да загубят продажби на гиганта в търговията на дребно.“

И така, ето кой се включи в надпреварата за коледни разпродажби:

Home Depot: Веригата за подобряване на дома заяви, че е започнала да пуска стоки с празнична тематика онлайн миналата седмица. Търговецът на дребно каза, че възпроизвежда модела, който е използвал през последните години, за да увеличи продажбите на празнични артикули, като гигантска декорация на Дядо Коледа и анимационен пеещ и танцуващ Гринч с височина от шест фута, след като забеляза ранно нарастващо търсене от клиенти на празнични продукти .

Home Depot (HD) заяви, че планира да пусне продукти за Хелоуин в магазините през последната седмица на август и първата седмица на септември, както и друга празнична линия продукти по-късно през есента.

Lowe’s (НИСКО): Home Depot съперник на Lowe’s (LOW) отбелязва, че през последните две години търговецът на дребно е забелязал увеличение на търсенията на празнични декорации, започвайки още през юли, „с повече от 50% увеличение на търсенето на Lowes.com спрямо предходните месеци“ и пусна празнични празнични продукти рано.

Компанията каза, че купувачите, които са съзнателни за бюджета и се справят с въздействието на все още високата инфлация върху портфейлите си, „търсят да разпределят празничното пазаруване и да започнат по-рано, отколкото сме виждали през изминалата година“.

Lowe Lowe's вече продава онлайн изкуствени елхи, венци и върхове за елхи за ранните купувачи на коледни продукти. С любезното съдействие на Lowe's

„За да отговори на този нарастващ интерес към пазаруването на ранни празнични декорации, Lowe's започна празничния си сезон по-рано от всякога, като предложи подбрана селекция от ваканционни основни неща, включително изкуствени дървета, венци, гирлянди и любими на семейството надуваеми предмети, налични за закупуване на Lowes.com сега , и в магазина в началото на септември“, каза компанията в имейл до CNN.

Costco (ЦЕНА): Costco (COST) има коледни стоки заедно с продукти за Хелоуин в своите складови клубни магазини.

Dollar Tree: Веригата магазини за разнообразие от намаления предложи ограничено време събитие за онлайн пазаруване „Коледа през юли“ на 20 юли с 50% отстъпка за доставка. Сред празничните артикули бяха коледни украшения за елха, празнични панделки, плюшени елфи и орнаменти за маса.

Старбъкс (SBUX): Все още е лято, но Starbucks (SBUX)“ популярното PSL – Pumpkin Spice Latte – което за мнозина сигнализира за началото на празничния сезон, се очаква да се появи в менюто в края на август, както през последните години.

Ники Бейрд от Aptos предупреди кафе веригата: „Мисля, че трябва да внимават да не пренасищат пазара, като пускат Pumpkin Spice Latte по-рано и по-рано всяка година“, каза тя. „Предполагам, че поне не пускат едновременно и Peppermint Mocha – това би било еквивалентът на Costco и техните светещи фигурки на северни елени, разположени до мебелите във вътрешния двор! Кой клиент наистина иска това?“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР