По-добре депутатите да получават заплата от държавата, отколкото да станат

...
По-добре депутатите да получават заплата от държавата, отколкото да станат
Коментари Харесай

Цветанов: По-добре държавата да плаща на депутатите, отколкото икономически кръгове

По-добре депутатите да получават заплата от страната, в сравнение с да станат хрантутници на избрани стопански кръгове. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ".

Цветанов акцентира, че Българска социалистическа партия е била част от паралелната страна, за която приказва. Според него това не прави чест на тези, които са взели участие в приватизацията. „ Най-лошо е да наричаш всички маскари. Като депутат не е се усещам като подобен, не съм се възползвал от привилегии. Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната ", сподели Цветанов. По думите му това са почивни дни за естествените български жители, само че за него това е лишаване от времето със фамилията, с цел да бъде измежду хората и да ги среща с политиките, които вършат ръководещите. „ Като депутат на база тези пари, които получавам, нито един път, където съм отишъл в страната не съм се възползвал от командировъчно ", сподели Цветанов. Според него концепцията на Българска социалистическа партия е несъстоятелна и става въпрос за нечиста сделка.

„ От всичките ни дейности, участвайки в политиката, няма нещо, от което да се срамя пред българските гласоподаватели ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Той съобщи, че не могат всички депутати да се поставят под общ знаменател. Цветанов разяснява, че може би това е самооценката на народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Нека носочим прожектора към финансирането на акцията на президента Румен Радев през 2016 година, пордължи Цветанов. - Всичко беше на мрачно. Някой излезе ли да каже „ Дайте прожектора да насочим към финансирането на президента Радев ", разяснява Цветанов. Той съобщи, че хора, които са обществено слаби, са внасяли доброволни вноски от 400 лева и изясни, че това се прави, защото за 400 лева няма условие да се заявява произхода на средствата.

„ Искам да попитам президента, откакто ще приказваме светлината дано осветим метода, по който беше направено всичко това. На мрачно беше взето решението от страна на Българска социалистическа партия за издигането на Румен Радев за президент. На мрачно беше взето решението при провеждането на тази среща с господин Решетников. Корнелия Нинова и до ден сегашен отхвърля, че имало такава среща, а ген. Решетников споделя, че такава среща има. Имало ли е проучване, предоставено от института на Решетников за верния профил и човек, който да бъде номиниран ", добави Цветанов.

Според него единствената цел сега на президента и Българска социалистическа партия е страната ни да се отклони от евроатлантическия си път. На въпрос какво е било решението на ГЕРБ в 41-вото Народно заседание да замрази депутатските заплати, Цветанов отговори, че то е било съобразено с икономическата конюнктура в страната. „ Сега сега имаме 3,9% стопански напредък. Темата за дотациите още веднъж излиза на дневен ред. По-добре е страната да подкрепя активността на политически партии, в сравнение с икономическите кръгове да финансират ", съобщи Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР