По-добре да избяга разбойник, отколкото да загине полицай. Не пренапрягайте

...
По-добре да избяга разбойник, отколкото да загине полицай. Не пренапрягайте
Коментари Харесай

Михаил Миков към МВР: По-добре да избяга разбойник, отколкото да загинат полицаи, трябват ни живи

„ По-добре да избяга бандит, в сравнение с да загине служител на реда. Не пренапрягайте системата. Мигрантският напън продължава, служителите на реда ни трябват живи. С тези оставки нищо няма да стане (на основния и зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи - б. на ред.). Те са за отпушване на напрежението. Не виждам схващане към казуса, а в това време жертвите се усилват. Тези, които би трябвало да дават отговор, ги няма в утринните студиа “. Това съобщи някогашният вътрешен министър Михаил Миков пред Българска национална телевизия във връзка случаите с ранени и убити служители на реда при гонене на бежанци.

Той разяснява и концепциите за по-радикални ограничения против бежанците, които не се подчиняват на Министерство на вътрешните работи.

 

„ Ако бяха спукали гумите на микробуса през вчерашния ден с лента с шипове, щеше да има 5-10 починали. Тогава цялото общество и медиите щяха да скочат на полицията. Проблемът е, че мигрантският напън се ускорява и Нидерландия се отнася дискриминационно към България.

 

Защо някой наш публицист не откри един напушен холандски народен представител и не го попита за какво не харесва България да е част от Шенген?

 

Проблемът е, че страната ни похарчи едни пари за вертолети и кораби, с цел да влезе в шенгенското пространство, а в това време виждаме какво се случва. България е изцяло дискриминирана.

 

Вторият проблем е чисто тактически.

Трябва да се спрат гонките на бусове с мигранти, тъй като като стане случай, чак тогава разбираме, че има сходно нещо, което е всекидневие в Министерство на вътрешните работи. Има съвременни способи за следене с дронове и с външно наблюдаване, с цел да се хващат на границата. Останалото единствено цялостни утринните блокове с трагични сюжети “, разяснява Миков.

„ Има още един огромен проблем - би трябвало да се разчитат външнополитическите опасности.

В момента Туция осъществя своя интервенция на територията на Сирия, което ще ускори още повече контингента към страната ни. Италия " затваря " и стартира друга политика във връзка с миграцията. Европа има потребност от полемика, тъй като е доста по-лесно да живееш в северните страни като Швеция и Нидерландия, където нямат този мигрантски напън.

 

„ Фронтекс “ се оказа безусловно ялова организация. С какво ни оказва помощ в този мигрантски напън? Средствата са пренебрежимо дребни, по отношение на парите, които се отпускат за Турция, с цел да се спре мигрантският напън. „ Фронтекс “ е чиновническа организация, която не може да ни помогне. Похарчихме пари преди десетина години за кораби и вертолети, с цел да влезем в Шенген, изпълнили сме изискванията, а ни държат във фризера “, сподели още Миков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР