По дипломатически пътища „Газпром” е получил разрешението на турските власти

...
По дипломатически пътища „Газпром” е получил разрешението на турските власти
Коментари Харесай

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток

По дипломатически пътища „ Газпром” е получил разрешението на турските управляващи за строителството на втората тръба на газопровода „ Турски поток” до крайбрежието на южната ни съседка, съобщи ТАСС.

Според формалното известие на холдинга работата по плана върви „ с цялостна сила” на три места по едно и също време – в Русия, Турция и в Черно море, като към този момент са положени 760 км от трасето. Близо до довеждане докрай е началната станция на съветска територия, а на турска стартира построяването на приемния терминал.

Новото решение на турските управляващи отваря пътя към полагането на втората тръба в турски води. „ Вече сме безусловно сигурни, че двете линии на газопровода ще бъдат пуснати в употреба в период, до края на 2019 г”, съобщи шефът на „ Газпром” Алексей Милер.

В информацията на ТАСС написа, че втората тръба на „ Турски поток” би трябвало да придвижва газ до турско-гръцката граница. В същото време министър председателят Бойко Борисов на няколко пъти съобщи, че трасето ще стигне и до България, а от там – към Сърбия. Външният министър на Русия Сергей Лавров обаче преди няколко дни съобщи, че сходен сюжет е вероятен единствено при „ железобетонни гаранции” за плана от страна на Европейска комисия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР