По данните, които получаваме, основно от косовски сайтове, въздушната тревога

...
По данните, които получаваме, основно от косовски сайтове, въздушната тревога
Коментари Харесай

Въздушната тревога в Косово е била неоснователна

По данните, които получаваме, главно от косовски уеб сайтове, въздушната паника е била неоснователна, не е имало никаква директна заплаха от военни дейности ", това разяснява някогашният дипломат в Албания и Косово, Боби Бобев за зародилото напрежение сред Сърбия и Косово.

" Напрежението се дължи на едно решение на косовското държавно управление да се трансформират регистрационните номера на колите в Косово. Това е просто следващият ход в тази съвсем перманентна рецесия. Последната такава обстановка беше преди една година. Тогава още веднъж имаше напрежение и беше основана една смесена работна група да реши казуса, само че той по този начин и не беше решен. Конкретният мотив за следващата порция напрежение беше, че от през вчерашния ден косовските управляващи започнаха да конфискуват старите регистрационни табели ", разяснява пред Би Ти Ви той.

" Аз чакам да се намесят Европейски Съюз и НАТО. Започнаха да се основават блокади по пътищата в Косово, имаше слух, че се събира сръбската войска. Имаме следващото деяние в една съвсем непрекъсната рецесия на границата сред Косово и Сърбия. Косово даде едномесечен период да се осъществят настояванията на държавното управление им, само че аз мисля, че Европейски Съюз ще успее още веднъж да наложи това, че такива проблеми от двете страни би трябвало да се вземат решение по пътя на разговора ", сподели още някогашният дипломат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР