По данни от текущата демографска статистика, населението на страната в

...
По данни от текущата демографска статистика, населението на страната в
Коментари Харесай

Населението в България е 6 520 314 души

По данни от настоящата демографска статистика, популацията на страната в края на 2021 година е 6 838 937 души, заяви Националният статистически институт. В съпоставяне с миналата година популацията понижава със 77 611 души, или с 1,1 %.

През 2021 година се организира 18-о броене на популацията и жилищния фонд в страната. По предварителна оценка, предстоящият брой на популацията, пребиваващо непрекъснато на територията на страната към 7 септември 2021 година, е 6 520 314 души.

Разликата сред настоящата демографска статистика и преброяванията се дължи главно на нерегистрираната външна миграция през десетгодишния интервал сред преброяванията, показват от националната статистика.

Една от главните задания на преброяванията на популацията е да се откри действителният брой на хората, които обитават на територията на страната. Ето за какво в годините след преброяванията се вършат преизчисления на популацията въз основа на резултатите от извършеното броене и данните за естествения и механичния приръст, получени от настоящата демографска статистика за съответните години.

След окончателното въвеждане и обработка на данните от " Преброяване 2021 " броят на популацията ще бъде преизчислен въз основата на преброеното население. Преизчислението ще обхване десетгодишен интервал, като ще бъдат ревизирани и съществени демографски знаци.

Първи дефинитивни данни от " Преброяване 2021 " ще бъдат показани и оповестени след 1 октомври 2022 година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР