По данни от 2022 г. износът на специализирана оръжейна продукция

...
По данни от 2022 г. износът на специализирана оръжейна продукция
Коментари Харесай

Министър Богданов: Износът на оръжия през 2022 г. е нараснал с 200%

" По данни от 2022 година износът на профилирана оръжейна продукция е повишен с 200%. Това е към 1,6 - 1,7 милиарда евро или към 220% растеж по отношение на 2020 година " Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия министърът на стопанската система Богдан Богданов.

По думите му промишлеността се развива и задачата е да продължим развиването ѝ, както и модернизацията на произвеждане.

" Стараем се да осигурим и една сигурна среда за хората, които работят в тези фабрики ", съобщи министърът.

Миналата седмица министерството на стопанската система е завело искова молба за прекъсване на апрортирането на акциите към Пловдивския панаир към сдружението на Георги Гергов. По последни данни той е с над 100 млн. загуба поради неефективно ръководство, а може би целеустремено, разяснява Богдан Богданов.

" Тепърва съдът ще каже кой е отговорен. За нас беше значимо първо да се спре вписването, което трябваше а стане при започване на юни и Пловдивският панаир в огромната си степен да бъде в частни ръце. Ще следим развиването на правосъдния развой. Тук не е единствено Министерството на стопанската система, получихме поддръжка и от Министерски съвет ".

По данни на Българска народна банка 2022 година е втората от последните 15 години с най-голям растеж на вложенията, сподели още Богдан Богданов.

" Продължаваме този тренд и през 2023 година, като за първите четири месеца Българска народна банка регистрира към 60% растеж на вложенията в България, това са предварителни данни ".

Инвеститорите демонстрират интерес към съответни промишлености, у нас това са главно индустриалните предприятия. Министърът разяснява, че всеки ден се среща с интернационалните вложители и локални компании, които желаят да разширят своите производства и са оптимистични във връзка идното приемане на България в Шенген и еврозоната.

Най-голям интерес има към районите, които са вложили в инфраструктура - Пловдив, а през последната година и Бургас, който предходната година е бил преди всичко по привличане на директни задгранични вложения с инфраструктура и добре готови индустриални зони.

" С приоритет ще работим за Северна България, изключително поради връзките север - юг, които ще се подобрят поради влизането в Шенген. Например Русе, Плевен, Видин, това са райони, които занапред ще се развиват и изискват старания на-вече за инфраструктурно застраховане, само че и подобаваща работна ръка ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР