По данни на задграничните ни представителства в региона в момента

...
По данни на задграничните ни представителства в региона в момента
Коментари Харесай

37 български граждани искат евакуация от Газа, Външно и МВР не знаят за отвлечена българка

По данни на задграничните ни представителства в района сега 37 български жители и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за овакантяване на линията Газа.
Търсим благоприятни условия за подпомагане за тяхната евакуация.
Това заяви на брифинг в министерския съвет външният министър Мария Габриел.

Външно министерство е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамала и в тясна съгласуваност с други членки на Европейски Съюз и партньорски страни.

„ Имаме лист с потърсилите евакуация и техните фамилии. Този лист е предаден на израелските и египетските управляващи. Очакваме позволение те да изоставен Газа и да влязат в Египет. Посолствата ни в Рамала и Тел Авив са подготвени да им окажат подпомагане да изоставен Газа, когато това е допустимо “, съобщи външният министър, представена от Българска национална телевизия.

В същото време стана ясно, че управляващите не разполагат с данни за отвлечена българска гражданка от Израел.

По-рано през днешния ден пред БНР Славчо Велков заяви, че става въпрос за „ към 50-годишна жена “, която е разговаряла с майка си, а в министерството на външните работи на Израел и „ една работа “ има цялостен лист на отвлечените лица.

Министерството на външните работи не е осведомено за похитен български жител. Посолството в Тел Авив е в контакт с посолството ни, заяви Мария Габриел.

В базите данни на Министерство на вътрешните работи не съществуват данни за дамата, която е хипотетичен пленник на Хамас. Това съобщи министър председателят Николай Денков след съвещанието на Министерския съвет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР