По данни на военно-аналитичения ресурс DeepState руските войски са напреднали

...
По данни на военно-аналитичения ресурс DeepState руските войски са напреднали
Коментари Харесай

DeepState: Руснаците са поели контрола над Нетайлово и са напреднали край Часов Яр

По данни на военно-аналитичения запас DeepState съветските войски са напреднали покрай няколко обитаеми места в Украйна, в това число Часов Яр в Донецка област, и са поели контрола над Нетайлово, предава " Фокус ".

" Врагът напредна покрай Сладкое, Новомихайловка, Сокол, Очеретино, Новоалександровка, Часов Яр, в Берестовое, и окупира Нетайлово “, се споделя в отчета на анализаторите.

По-рано бе обявено, че руснаците са окупирали Уманское и са напреднали в Ивановка, Донецка област.

Руските военни не престават настъплението си към Волчанск в Харковска област, само че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ги изтласкват от позициите им. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В текста се акцентира, че неотдавна ВСУ са си върнали позиции покрай Липци в северната част на Харковска област, само че няма доказани промени на фронтовата линия. Украинските сили са съумели да изтласкат съветските войски от позиции в посока Стрелка-Глубокое, само че съветските войски не престават да се пробват да пробият към Липци.

Боевете не престават:

- Близо до Липци;

- Северно от Липци покрай Глубокое;

- Източно от Липци покрай Лукянц и Нескучное.

Руснаците не престават настъпателните интервенции покрай Волчанск, само че не са доказани промени във фронтовата линия в региона. Руските пехотни елементи правят офанзиви във Волчанск, само че ВСУ ги изтласкват от разнообразни позиции.

Боевете не престават и във Волчанск и на запад от населенето място при Старица.

Позиционни борби на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област, по-специално край Кринки, също не престават. ВСУ държат тактическия плацдарм в Кринки, само че логистиката през Днепър е комплицирана. Украинските войски остават в Кринки, а също по този начин държат позиции на островите Милки и Фролова в делтата на Днепър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР