По данни на СЗО 2,3 млн. жени по света живеят

...
По данни на СЗО 2,3 млн. жени по света живеят
Коментари Харесай

В света 27% от пациентките с ранен рак на гърдата и 35% с метастазиращ имат финансови проблеми

По данни на СЗО 2,3 млн. дами по света живеят с диагнозата „ рак на гърдата “, като това злокачествено заболяване е предизвикало 670 000 смъртни случая в международен мащаб през 2022 година

Нов отчет, показан от Университета в Кеймбридж и подсилен от Националния институт за проучване на здравето и грижите (NIHR) на Англия, акцентира доста сериозните неравенства сред хората, живеещи с рак на гърдата, написа pharmatimes.com.

Документът е оповестен от Комисията Lancet и включва няколко рекомендации за справяне с тези провокации при рака на гърдата, като изводите в него стъпват върху предходни доказателства, нови данни и мненията на пациенти.

Въпреки позитивните промени в диагностиката и лекуването и по-добрата организация, има цели обществени групи, които към момента са непропорционално наранени, се показва в отчета.

Комисията разкрива, че напредъкът в проучванията и измененията в мениджмънта на болестта са довели до понижаване с над 40% на смъртността от рак на гърдата. В същото време експертните оценки сочат, че световната периодичност на рака на гърдата ще се усили от 2,3 милиона нови случая през 2020 година до над 3 млн. до 2040 година Докладът също по този начин акцентира, че броят на хората, които сега живеят с метастазирал рак на гърдата (MBC), остават незнаен.

Авторите са безапелационни, че регистрите в международен мащаб би трябвало да отразяват наложително стадия на раковото заболяване и рецидивите, което може да докара до обилни усъвършенствания в грижите за MBC, резултатите от лекуването и прочувственото благоденствие на пациентите.

Според създателите на отчета в международен мащаб няма изясненост и решителност във връзка с разноските, които обществата вършат за рака на гърдата. Недостатъчно забележими за обществото остават средствата, които се отделят за физическа, психическа, обществена рехабилитация и ресоциализация.

Приблизително 27% от пациентите с ранен рак на гърдата и 35% с метастазиращ рак (MBC) оповестяват за финансови проблеми.

В отчета се показва още, че е значимо да бъдат открити и въведени нови принадлежности за пресмятане на разноските, свързани с заболяването, които да предизвикват политиците да влагат в предварителна защита и ранно разкриване на заболяването, използване на оптимални лечебни схеми, положително ръководство на целия развой, финансова отбрана и други интервенции за облекчение на страданието на болните.

Докладът също по този начин приканва здравните експерти да минават образование по информационни умения, а пациентските общности да вземат интензивно присъединяване във всички стадии на клиничните проучвания върху рака на гърдата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР