По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа

...
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа
Коментари Харесай

167 нови случая на COVID-19 в Русенско и 11 души починаха

По данни на Регионалната здравна ревизия, за последните 24 часа в региона, са регистрирани 167 нови случая на COVID-19, като 158 от тях са сложени под домашна изолираност, а останалите девет са приети в болница.
Най-много нови случаи са открити в община Русе - 139. От останалите 28 случая по шест има в общините Бяла, Иваново и Ценово, пет в Две могили, три в Сливо поле и по един в Борово и Ветово.
Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна зараза в региона станаха 3280, като дейните случаи все още са 1737. Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 142-ма души, което усъвършенства предходния връх, който беше подложен предишния петък.
Тогава единствено за едно денонощие преборилите коронавирусната зараза бяха 124 души. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1444. Вчера още петима мъже и шест дами с позитивен PCR тест за ковид, са умряли.
Предходният път, когато бяха регистрирани 11 смъртни случая на хора с ковид в региона беше на 10-и този месец. Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 99, от които 53 мъже и 46 дами на възраст сред 39 и 91 години.
Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за денонощието област Русе се подрежда на нежеланото четвърто място по заболеваемост в страната. Преди Русе са единствено областите София (град), Пловдив и Благоевград, а след Русенско са областите Бургас, Стара Загора и Кюстендил.
С минимум нови случаи за миналото денонощие е област Ямбол - 7. Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на болестта в района.
От Областния действен щаб молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР