По данни на Регионалната здравна инспекция само един нов случай

...
По данни на Регионалната здравна инспекция само един нов случай
Коментари Харесай

COVID-19 в Русе: Един нов случай и пет жертви за денонощието

По данни на Регионалната здравна ревизия единствено един нов случай на COVID-19 е открит за последното денонощие в района и по-точно в община Русе.

Това обаче е на база доста по-малко направените PCR проби през почивните дни както в страната, по този начин и в региона, тъй като по-голямата част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе станаха 6225, като все още дейните случаи са 1725. По последни данни все още общо 478 души се намират на лекуване в лечебните заведения от района, като 40 от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 22-ма души, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха към този момент 4221.

Вчера са умряли още трима мъже и две дами с позитивен PCR тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 279, от които 163 мъже и 116 дами на възраст сред 27 и 98 години.



По-късно денем очаквайте информация и за разпространяването на болестта през миналата седмица.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР