По данни на Областно пътно управление-Добрич /ОПУ/ 15 машини и

...
По данни на Областно пътно управление-Добрич /ОПУ/ 15 машини и
Коментари Харесай

Пътищата в Добричко са с ограничения, над 80 населени места са без ток и вода

По данни на Областно пътно управление-Добрич /ОПУ/ 15 машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа. Почистени са основните пътища до границите с областите Силистра и Шумен и са отворени за придвижване на коли до 12 тона . Пътят Добрич-Варна е отворен за моторни транспортни средства до 3,5 тона.

Частично е измит секторът с. Карапелит-с. Кочмар . Пътен сектор Коларци-Тервел е отворен за придвижване на МПС до 12 тона. Пътен сектор Дуранкулак-Балчик е отворен за МПС до 12 тона. По данни на дежурния в община Добричка отворени са при зимни условия пътните артерии Добрич-Тервел и Добрич-Кардам за леки МПС, Добрич-Крушари до 12 т. и Добрич-Албена също до 12 тона. Остава затворен пътят Добрич-Генерал Тошево.

Във всички общини продължава снегопочистването на общинска пътна мрежа в проблематичните сектори от контрагентите, според подписани контракти. Екипи на Министерство на вътрешните работи не престават да дежурят на всички входове и изходи на град Добрич и не позволяват придвижване на МПС без неотложна нужда, както и товарни коли.

През денонощието, на територията на цялата област екипи на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /РДПБЗН/ работиха и не престават аварийно-спасителни действия главно за премахване на паднали дървета и отваряне на пътища , изтегляне на хора от закъсали на пътя МПС, поради зимната конюнктура.

Четири екипа правят евакуации на бедстващи по пътната мрежа жители . Общият брой признати и отреагирани сигнали е 50, от тях 33 – в съгласуваност с други служби. 13 са аварийно-спасителните действия и механически помощи.

Постъпилите сигнали за евакуация за миналото денонощие са общо 9. Служителите на РДПБЗН са взели участие в евакуирането на 33 души, като 24 от тях са украински жители, които са настанени в хотел в Балчик. Осигурена им е храна, вода и няма бедстващи. По данни на дежурните от общините в региона, към момента 85 обитаеми места в региона са без електрозахранване. В община Шабла без ток са девет села, в община Тервел са 12 села и в две села електрозахранването е отчасти, в община Генерал Тошево пет села към момента са без ток, в община Крушари – шест села.

В община Добричка без електрозахранване са 53 села . В град Добрич е подаден сигнал за липса на електрозахранване в два жилищни блока по ул. „ Опълченец Петър Алексиев “, сигнализирано е и за прекратено електрозахранване по ул. „ Иван Рилски “. Дежурните по общини осведомят и за нарушено водоподаване. В община Шабла няма вода в три села, в община Каварна в четири, в община Генерал Тошево пет села са без водоподаване, в община Крушари селата без вода са четири, в община Добричка – 13 села. В община град Добрич вода няма в квартал „ Режията “.

Диспечерите на водното сдружение осведомят, че все още заради липса на електрозахранване, не работят помпени станции /ПС/ „ Батово “, „ Долина “, „ Бенковски “, „ Българево “ и хидрофор „ Дончево “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР