По данни на Обединената програма на ООН UNAIDS, която води

...
По данни на Обединената програма на ООН UNAIDS, която води
Коментари Харесай

Съединението, което може да унищожи вируса ХИВ

По данни на Обединената стратегия на Организация на обединените нации UNAIDS, която води статистика за инфектирани с вируса ХИВ и заболели от СПИН, 37.9 милиона души живеят с вируса ХИВ , като единствено новите случаи на инфектираните п рез 2018 година са 1.7 милиона души.

Както добре знаем, в случай че не се лекува, болестта с вируса ХИВ може да докара до развиване на заболяването СПИН, по тази причина и всекидневно се вършат хиляди проучвания по света, в опити да се открие лек.

Международен екип от учени от Финландия, Русия, Швейцария, Англия и Съединени американски щати счита, че са създали пробив в битката против вируса ХИВ, като са разкрили клас съединения, които могат да унищожат причинителя на заболяването СПИН.
 Снимка 442241

В началото на проучването учените насочват вниманието си по-скоро към противораковите свойства на съединенията, които са главният им приоритет. Те виждат обаче, че съединенията демонстрират висока интензивност против котешкия имунодефицитен вирус (FIV ), който обаче е най-близкият аналог на човешкия имунодефицитен вирус (HIV).

Според Daily Star учените стигат до заключението, че въпросният клас високоефективни съединения, които са разкрили, отстраняват цинка от вируса ХИВ , като по този метод го вършат ненужен и не разрешават да се развие заболяването СПИН.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР