По данни на Nikkei Asian Review по време на индустриалното

...
По данни на Nikkei Asian Review по време на индустриалното
Коментари Харесай

TSMC заяви, че след десет години ще може да произвежда чипове с 1 трилион транзистора

По данни на Nikkei Asian Review по време на индустриалното събитие SEMICON в Тайван ръководителят на TSMC Марк Лиу не е скрил обстоятелството, че компанията е основният провинен за дефицита на компютърни ускорители на NVIDIA. Както към този момент беше обяснено, казусът даже не е в броя на обработваните силициеви пластини с профилни чипове, а в лимитираните благоприятни условия на TSMC да ги тества и опакова по метода CoWoS.

Към днепен ден, както изясни Марк Лиу, TSMC е в положение да задоволи към 80% от търсенето на услуги за пакетиране и тестване на чипове, което в направлението CoWoS се е утроило в границите на тази година. За да се оправи с казуса, TSMC построява нов комплекс в Тайван, който да се занимава с тези интервенции и да удвои главния потенциал на компанията, като това ще може да се реализира най-рано в края на идната година.

Междувременно ръководителят на TSMC изясни, че макар че най-модерните ускорители в този момент комбинират до 100 милиарда транзистора, единствено след 10 години този брой може да бъде повишен до 1 трилион транзистора – несъмнено, посредством по-широко потребление на триизмерното разположение и съчетание на няколко хетерогенни кристала в един корпус. Напълно е допустимо това да бъде реализирано и по-рано.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР