По данни на МВР през 2022 година по пътищата на

...
По данни на МВР през 2022 година по пътищата на
Коментари Харесай

525 души са загинали по пътищата през 2022 г.

По данни на Министерство на вътрешните работи през 2022 година по пътищата на страната са починали 525 души. Регистрираните произшествия са съвсем 6600. При тези произшествия са ранени над 8400 души, предава Българска телеграфна агенция.

Продължава използването на така наречен линеен метод и нарушителите ще бъдат извеждани от пътния поток. При контрола главно ще се следи за осъществяване на неправилни маневри, за придвижване в лентата за наложително спешно прекъсване на автомагистралите.

Полицаите ще улесняват придвижването на моторни транспортни средства.

В рамките на миналия ден са открити общо 34 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, и 12 водачи под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. Това сочат междинните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

За деня са тествани 7566 моторни транспортни средства, както и 9743 водачи и пасажери. Съставени са 1455 фиша и 438 акта за открити административни нарушавания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР