По данни на МВР повече от 400 души са загинали

...
По данни на МВР повече от 400 души са загинали
Коментари Харесай

Некачествени са четвърт от пътните настилки, несъобразената скорост е основна причина за катастрофи

По данни на Министерство на вътрешните работи повече от 400 души са починали по пътищата у нас от началото на годината, съобщи бТВ. Близо 25 % от пътните настилки не дават отговор на европейските стандарти.
Автомобилни произшествия стават най-често по виновност на водачите, сочи отчетът на новосъздадената Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”. Най-съществен пропуск на водачите и съществена причина за произшествия е несъобразената скорост, заради което през 2018 година са станали 1 724 произшествия с 202 починали.

„ Липсват светоотразителност, видимост и противодействие при хлъзгане, които основават предпоставки за пътни произшествия”, сочи отчетът на ДА „ Безопасност на придвижването по пътища”.

Другата държавна организация, „ Пътна инфраструктура” (АПИ) изяснява случаите и травматизма с безконечната причина: систематичното недофинансиране на пътния бранш. Досега организацията е изплатила компенсации за над 17 000 лева по 12 каузи, заведени против страната за неприятно положение на пътищата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР