По данни на Москва руските удари са унищожили 121 466

...
По данни на Москва руските удари са унищожили 121 466
Коментари Харесай

Русия обвинява Израел за сваления от Сирия военен самолет

По данни на Москва съветските удари са унищожили 121 466 цели, описвани като терористични в Сирия

Още по тематиката
Следващата покруса в Сирия

Офанзивата в Идлиб може да има ужасяваща цена с 3 млн. души, които няма къде да отидат
14 сеп 2018
Президентите на Русия, Турция и Иран разискват през днешния ден риска от офанзивите в Идлиб
7 сеп 2018 Руски военно-транспортен аероплан беше свален през днешния ден над Сирия. Москва съобщи, че това е направено от противовъздушната защита на съдружника й Дамаск, само че упрекна Израел за гибелта на 15-те души на борда. Според Москва израелски изтребители са сложили самолета Ил-20 на пътя на сирийската военновъздушна защита, откакто не са предизвестили в точния момент съветските сили за удари по сирийски цели.

Подробностите за случилото се са към момента неразбираеми и данните на Москва следва да бъдат доказани, написа Военновъздушни сили. Според информацията случаят се е случил на 35 км от сирийския бряг, когато самолетът се е прибирал в авиобазата Хмеймим. Руската осведомителна организация ТАСС твърди, че той е липсващ по време на офанзива, осъществявана от четири израелски изтребителя по сирийски обекти в Латакия. Сирийски държавни медии оповестяват за офанзива в региона, малко преди изгубването на самолета, и цитират армията, която споделя, че е " прихванала и е дала отговор на противников ракети, идващи от намерено море към Латакия ".

Чия е виновността

Израел рядко признава, че прави удари в Сирия. Наскоро обаче върховен израелски боен представител удостовери, че са ударени над 200 ирански цели в Сирия през последните 18 месеца. Причината е, че израелското държавно управление е загрижено от наличието на Техеран в сирийския спор и от разгръщането на военното му наличие там.

Сега Израелските сили за защита показаха страдание за гибелта на 15-те души на борда на самолета. Но в изказване се споделя, че " Израел счита режима на Асад, чиято войска смъкна съветския аероплан, за напълно виновен за този случай ". Допълва се, че изтребителите са били назад в израелското въздушно пространство по времето, когато са били изстреляни ракетите. Източник на Reuters показва, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще беседва с съветския президент Владимир Путин по отношение на случая.

Първоначално имаше няколко версии за изгубването на съветския аероплан, само че след това Москва съобщи, че той е свален по неточност от Сирия. В изказване се показва, че виновност носят " безотговорните дейности " на Израел, който е дал предизвестие по-малко от минута преди ударите. Това не е било задоволително време, с цел да се изтегли съветският аероплан. Говорител на военното министерство декларира, че израелските изтребители са " употребявали съветския аероплан като прикритие ", което го е сложило " на пътя на огъня, приближаващ от сирийските отбранителни системи ". Руският министър на защитата Сергей Шойгу в телефонен диалог с израелския си сътрудник Авигдор Либерман е коментирал, че Москва " си резервира правото да предприеме спомагателни стъпки в отговор ".

Буферна зона

Същевременно Русия и Турция се договориха за основаването на демилитаризирана буферна зона в сирийската провинция Идлиб, като по този начин ще се разделят силите на Дамаск от бунтовниците, намиращи се там. По думите на съветския президент Владимир Путин зоната ще бъде 15-25 км в широчина и ще влезе в действие до 15 октомври. " Радикалните бунтовници ще би трябвало да изоставен зоната ", уточни Путин, визирайки преобладаващата група " Хаят Тахрир аш Шам ", наричала се преди " Джабхат ан Нусра ", която е обвързвана с " Ал Каида ". Патрулирането ще се прави от войски от Русия, която е съдружник на Дамаск, и от Турция, която поддържа бунтовниците.

Миналата седмица Организация на обединените нации предизвести, че се чака голяма филантропична злополука, в случай че сирийското държавно управление и Москва подхващат огромна атака за завземането на Идлиб - последния огромен бастион на бунтовници и джихадисти, които се бият с Дамаск от седем години. След срещата сред Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган от съветското министерство по защитата показаха, че съглашението значи, че няма да има по този начин военна акция в района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР