По данни на Министерството на здравеопазването през тази година са

...
По данни на Министерството на здравеопазването през тази година са
Коментари Харесай

Рекорден спад в ражданията за тази година

По данни на Министерството на здравеопазването през тази година са се родили над 11 500 по-малко бебета спрямо предходната. Според лекари главните аргументи са неприятното икономическото състояние и наклонността от ден на ден дами да раждат първото си дете в по-напреднала възраст, предава Българска национална телевизия.

Зорница Александрова е от Видин. На 27 години. Преди няколко дни на бял свят се появява щерка ѝ. Зорница Има опит в работата с деца, само че признава, че решението за първо дете не е по никакъв начин елементарно.

Зорница Александрова, майка: Как се навива човек да има първо дете в днешно време, ами мъчно, само че в последна сметка съгласно мен всяка жена би трябвало да стане майка.
доктор Слави Любенов, нач. на АГ-отделение в МБАЛ " Св. Петка ", Видин: Нашето население в региона също понижава като брой, понижават и младежите. Това до някъде изяснява и намаляването на раждаемостта. Сега, в случай че си спомним за далечните години, ражданията са били доста повече тогава, само че и броят на популацията е бил неколкократно допълнително.
Младите хора напущат района. Изключение е Бетина, на 26 години, акушерка в отделението на многопрофилната болница в града.

Бетина Василева, акушерка: Любовта към специалността ми е доста огромна. С доста огромно наслаждение съм приключила, с доста огромно наслаждение работя и доста се веселя като виждам младежи.

Традиционно и тази година най-вече са новородените в София - малко над 11 хиляди. За страдание с близо 4 500 по-малко спрямо предходната. От градовете с най-вече новородени у нас, повишаване тази година има единствено във Варна.

Д-р Сергей Славов, акушер-гинеколог в СБАЛАГ " Майчин дом ": Има си и в днешно време фамилии с доста деца. Така вземат решение и отглеждат и повече от две деца. Има и фамилии и с по три и повече деца, тъй че не може да се даде една рецепта годна за всички, само че като цяло наклонността е отрицателна.
И тази година минимум бебета има в областите Перник, Разград, Ямбол и Видин.

Източник - Българска национална телевизия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР