По данни на китайската Главна митническа администрация обемът на търговията

...
По данни на китайската Главна митническа администрация обемът на търговията
Коментари Харесай

Китайският външен министър заяви, че Пекин и Москва са осъзнали още повече важността на взаимната си подкрепа

По данни на китайската Главна митническа администрация размерът на търговията сред Китай и Русия през първите седем месеца на тази година е повишен с 29% на годишна база до 97,71 милиарда $. 
Китай и Русия осъзнават от ден на ден смисъла на взаимната поддръжка в изискванията на промени в интернационалните връзки. Това съобщи китайският външен министър Ван И съобщи на среща с съветския дипломат в Пекин Андрей Денисов.

" В подтекста на дълбокото преструктуриране и еволюция на интернационалните връзки Китай и Русия осъзнаха още повече смисъла на укрепването на съдействието и взаимната поддръжка между тях - две огромни сили, които работят един до друг ", цитира уебсайтът на китайското външно министерство изказването на Ван И в събота.
Китайският министър съобщи, че Пекин и Москва са постигнали по-дълбоко схващане за смисъла на достиженията на добросъседското другарство и взаимноизгодните връзки. Освен това, сподели Ван И, Китай и Русия са осъзнали скъпия опит от това да не се причисляват към блокове и да насочват взаимни дейности против трети страни.
Ван И също по този начин похвали съветския дипломат в Китай за работата му за поощряване на съдействието сред Китай и Русия в разнообразни области, за подсилване на другарството и взаимното доверие сред народите на двете страни.

След като западните страни постановиха наказания против Русия поради специфичната военна интервенция в Украйна, Китай прикани Запада да не разпалва спора и да се откаже от натиска си върху Русия. Русия осъди визитата на американски политици на остров Тайван през август, като назова дейностите им провокация.

Източник: ТАСС
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР