По данни на изследователи все повече жени във Великобритания избягват

...
По данни на изследователи все повече жени във Великобритания избягват
Коментари Харесай

Все повече жени във Великобритания се срамуват да ходят на гинеколог

По данни на откриватели от ден на ден дами във Англия заобикалят диагностика за рак на шийката на матката, защото се срамят да вървят на обзор и считат, че процедурата може да е мъчителна, написа " Daily Mail ".
Както оповестява вестникът, към 30% от дамите не вървят на проби в този момент, само че съгласно лекари скоро цифрата ще стане по-голямо. 80% от към 2000 дами на възраст сред 25 и 25 година, измежду които е направено допитване, са отхвърлили предлагането за диагностично проучване, защото се срамували, страхували или се чувствали уязвими от такава процедура. А 75% от дамите признали, че заобикалят диагностика, защото се усещат уязвими даже при мисълта за гинекологичен обзор.
Британските медицински служители, които дават отговор за профилактичните проучвания, оферират да се регистрират тези чувства при дамите и тестванията в поликлиниките да бъдат заместени с техни аналози, които ще разрешат проби от тъкани да бъдат взимани от дамите при домашни условия, и по-късно да се изпращат по пощата в лаборатории.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР