По данни на германската агенция ДПА, прогонването на дипломатите и

...
По данни на германската агенция ДПА, прогонването на дипломатите и
Коментари Харесай

САЩ гонят руски дипломати и налагат нови санкции на Русия

По данни на немската организация ДПА, прогонването на дипломатите и налагането на глобите е поради намесата на съветски хакери в американските избори. Сред дипломатите има и петима представители на съветските секрети служби, оповестиха от Белия дом.

" Русия би трябвало да знае, че Съединени американски щати ще пазят националните си ползи "

Същевременно бе очебийно, че Белият дом желае " постоянни и предвидими връзки с Русия ". " Не имаме вяра, че курсът ще остане отрицателен и в бъдеще, само че Русия би трябвало да знае, че Съединени американски щати ще пазят националните си ползи и Москва ще бъде глобена за враждебните си дейности ", се споделя още в известието. Както съобщи пред СиЕнЕн Джейк Съливан, консултант на президента по въпросите на сигурността, става дума за " даването на важен отговор, не за ескалиране на обстановката ". Мерките са в отбрана на американските ползи, акцентира Съливан и посочи, че предлагането на Байдън за среща с Путин остава годно.

" Много тежка обстановка "

По думите на Съливан, връзките сред двете страни са в " доста тежка обстановка, в която съществува рискът от серпантина на ескалацията ". Именно заради това Байдън и Путин би трябвало да се срещнат, с цел да изяснят разликите и да набележат пътя напред. Междувременно американският дипломат в Москва бе привикан на диалог в съветското Министерство на външните работи на следващия ден. " Разговорът ще е сложен ", предсказа говорителката на министерството Мария Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР