По данни на Генералното консулство на Република България в Милано

...
По данни на Генералното консулство на Република България в Милано
Коментари Харесай

МВнР: Няма българи сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия

По данни на Генералното консулство на Република България в Милано няма български жители измежду жертвите и ранените при пътния случай с рейс в Северна Италия, това оповестиха пред Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). 

От нощес дипломатическото ни посланичество е в контакт с " Гражданска отбрана " на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство. 

Според информацията, случаят е станал малко преди 20:00 часа, на 3 октомври 2023 година Автобусът се е движел по надлеза на естакадата, която води от Местре към Маргера, когато се удря в защитната ограда и пада от към 15 метра височина, като по-късно се възпламенява. 

В момента не престават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи от Украйна, Германия, Хърватия, Австрия, Франция и Испания. Шофьорът на рейса, италиански жител, също е измежду починалите. Ранените са осемнадесет, като петима от тях се намират в доста тежко положение. Кметът на Венеция е оповестил днешния ден за погребален.

Генералното консулство на Република България в Милано продължава да следи обстановката и да поддържа връзка с италианските управляващи. При съществуване на спомагателна информация по отношение на случая, ще Ви осведомяваме навреме, оповестиха още от Министерство на външните работи.

Българска телеграфна агенция напомня, че по информация на италианските медии жертвите на нещастието с рейса са двадесет и една. Единасет от ранените пасажери са разпознати - четирима украинци, един немец, един французин, един хърватин, двама испанци и двама австрийци, съобщи РАИ нюз, като се базира на префекта на Венеция Микеле де Бари. Пострадалите, измежду които има и деца, са откарани в разнообразни лечебни заведения, измежду които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР