По данни на Генералното консулство на България в Милано няма

...
По данни на Генералното консулство на България в Милано няма
Коментари Харесай

МВнР с информация има ли българи сред жертвите и ранените при катастрофата с автобус в Италия

По данни на Генералното консулство на България в Милано няма български жители измежду жертвите и ранените при пътния случай с рейс в Северна Италия. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). 

От нощес дипломатическото ни посланичество е в контакт с " Гражданска отбрана " на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство. 

Според информацията, случаят е станал малко преди 20:00 ч., на 3 октомври 2023 година Автобусът се е движел по надлеза на естакадата, която води от Местре към Маргера, когато се удря в защитната ограда и пада от към 15 метра височина, като по-късно се възпламенява. 

В момента не престават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи от Украйна, Германия, Хърватия, Австрия, Франция и Испания. Шофьорът на рейса, италиански жител, също е измежду починалите. Ранените са осемнадесет, като петима от тях се намират в доста тежко положение. Кметът на Венеция е оповестил днешния ден за погребален.

Генералното консулство на Република България в Милано продължава да следи обстановката и да поддържа връзка с италианските управляващи. При съществуване на спомагателна информация по отношение на случая, ще Ви осведомяваме навреме, оповестиха още от Министерство на външните работи.

По информация на италианските медии жертвите на нещастието с рейса са двадесет и една. Единасет от ранените пасажери са разпознати - четирима украинци, един немец, един французин, един хърватин, двама испанци и двама австрийци, съобщи РАИ нюз, като се базира на префекта на Венеция Микеле де Бари.

Пострадалите, измежду които има и деца, са откарани в разнообразни лечебни заведения, измежду които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР