По данни на Евростат, 43% от щвейцарците имат собствени жилища,

...
По данни на Евростат, 43% от щвейцарците имат собствени жилища,
Коментари Харесай

Над 70% от наемателите планират да си купят жилище

По данни на Евростат, 43% от щвейцарците имат лични жилища, което е най-ниския индикатор за Европа. Постоянно живеещите в личните си домове са 37%. За множеството хора най-желаното нещо е да имат лично жилище, сочат данните на проучване извършено от Swiss Life.

Над 70% от наемателите възнамерят в околните 10 години да си купят жилище, а 13% възнамеряват да продължат да живеят чартърен. 14% са се отказали даа купуват парцел, защото нямат спестени пари. Друг фактор, който ги попречва са високите цени на парцелите. Близо 60% от тези, които в този момент живеят чартърен, биха желали да купят 2-стаен апартамент. За 70% главната причина за прекосяване от лихва към благосъстоятелност са високите наеми.

Средно 8 години би трябвало да икономисва пари едно щвейцарско семейство, с цел да си разреши покупката на жилище. При това 92%, въпреки и отчасти имат спестените пари и могат да си купят парцел без ипотека, само че все пак се възползват от банков заем. Обикновено спестените пари са към 180 000 евро. Едва 7% имат спестени над 360 000 евро. Средната сума на ипотечния заем е 500 000 евро.
Към момента, обезлюдяващите се дребни швейцарски села притеглят купувачи на парцели. Що се отнася до наемните равнища, то растежът е във всички адвокатски фирми. Изгодните оферти свършиха, разясняват анализатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР