По данни на Европейската комисия, през 2016 година близо 25

...
По данни на Европейската комисия, през 2016 година близо 25
Коментари Харесай

От днес ЕС започва внедряването на автоматичната система за спешни случаи eCall


По данни на Европейската комисия, през 2016 година близо 25 500 души са починали по пътищата на 28 европейски страни, а 135 000 са били съществено ранени. Затова от през днешния ден, 31 март, всички нови модели леки коли в Европейския съюз ще бъдат оборудвани с автоматизираната система eCall за повикване на спешна помощ при положение на пътнотранспортни катастрофи, в сходство с признатото от блока още през 2015 година законодателство.

Целта е да се предотвратят смъртните случаи по пътищата и да се увеличи сигурността на придвижването посредством обезпечаването на незабавна помощ на водачите, които са попаднали в ПТП на всички места в Европейския съюз, освен това за оптимално малко време.

"Системата eCall автоматизирано набира единния европейски номер за незабавни повиквания 112 при положение на съществено пътнотранспортно произшествие. С помощта на европейската сателитна навигационна система „ Галилео “ пък, тя осведоми незабавните служби и за местоположението на авариралото транспортното средство", разкрива Европейска комисия, като добавя, че информационната система може да се употребява и в ръчен режим.

"eCall има капацитета да спести доста животи посредством понижаване на времето за реакция на службите за незабавна помощ Това значи, че колите за спешна помощ, пожарната и полицията ще бъдат в положение да се намесят по допустимо най-бързия начин", твърдят и от Европейската асоциация на автомобилните производители. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР