По данни на два мозъчни тръста във Великобритания Брекзит е

...
По данни на два мозъчни тръста във Великобритания Брекзит е
Коментари Харесай

Недостиг от 330 000 работници във Великобритания заради Брекзит

По данни на два мозъчни тръста във Англия Брекзит е довел до дефицит от 330 000 служащи най-много в областта на нискоквалифицирания труд. Проучването открива, че новата имиграционна система след излизането от Европейски Съюз съзнателно е затруднила хората без подготовка да идват на работа на Острова. Системата влезе в действие през януари 2021 година и до юни 2022 година е регистриран дефицит от 460 000 служащи от Европейски Съюз.
Последвалото идване на 130 000 служащи отвън Евросъюза е смекчило отрицателния резултат, само че не е помогнало да се реши казусът с дефицита на работна мощ в шест основни бранша.
Транспортът и съхраняването на артикули по хранилища и депа са били най-тежко наранени със загубата на 128 000 служащи от Европейски Съюз или 8% от общата претовареност в тези браншове. В търговията на едро и дребно спадът е от 3 на 100 или 103 000 служащи, а в хотелиерството, ресторантьорството и хранително-вкусовата промишленост дефицитът е от 67 000 или 4%. Следват ангажираните непосредствено в производството във заводи и фабрики и в строителството.
Междувременно медицинските сестри започнаха нова двудневна стачка в Англия. Една на всеки четири лечебни заведения и публични здравни служби ще бъдат наранени, оповестиха от синдиката на медсестрите.
По време на митингите предишния месец хиляди лекувания и назначения трябваше да бъдат пренасрочени.
Работата на общопрактикуващите лекари обаче няма да бъде наранена, тъй като медицинските сестри в тази сфера не вземат участие в стачните дейности.
Главният изпълнителен шеф на Конфедерацията на националното опазване на здравето Матю Тейлър предизвести, че без договорка за заплащането на медсестрите пациентите ще се сблъскат с последствията от " продължителна война на безсилие сред държавното управление и синдикатите ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР