По данни на Дирекция Български документи за самоличност“ за област

...
По данни на Дирекция Български документи за самоличност“ за област
Коментари Харесай

7 531 лични карти подлежат на подмяна през 2023 година в Сливенско

По данни на Дирекция „ Български документи за идентичност “ за област Сливен през 2023 година изтича валидността и подлежат на замяна 7 531 персонални карти.

С към този момент изминал период на годност за 2021 година и за 2022 са 1 633 персонални карти на поданици на област Сливен.

През 2022 год. от бранш „ Български документи за идентичност ” при ОДМВР Сливен са признати 21 369 заявки за персонални карти и 19 104 заявки за паспорти. Издадени са 21 565 персонални карти и 19 219 паспорта.

Чрез давания от бранш „ Български документи за идентичност “ проведен банкет на заявки са признати 152 заявки. От тази услуга са се възползвали чиновници от компания „ Е. Миролио ЕАД “ - Сливен; консуматори на обществени услуги в ДПЛУИ И ДПЛПР гр. Твърдица; поданици на селата Стрелци и Боринци, общ. Котел; поданици на селата Блатец, Гавраилово и Злати челник, общ. Сливен.

Сектор „ Български документи за идентичност ” при ОДМВР Сливен продължава да приема заявки посредством „ Организиран банкет ”. За задачата би трябвало да се изпрати искане до шефа на ОДМВР-Сливен на адрес ул. „ Ген. Скобелев ” №5 или на ел.поща [email protected].

Гражданите, че могат да изберат пожеланото от тях звено БДС в районно управление (на МВР) Нова Загора, Котел или Твърдица за замяна на персонална карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС, друго от това по непрекъснатия им адрес, само че в границите на област Сливен.

Заявление за замяна на СУМПС може да се подаде в районно управление (на МВР) (Котел, Нова Загора и Твърдица) по едно и също време със заявки за издаване на персонална карта и/или паспорт единствено в случаите на замяна на удостоверение за ръководство на МПС заради приключване на периода на годност, при към този момент изминал период на годност, при смяна в данните на лидера, отнасящи се до промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис и заплатена по този начин за елементарна услуги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР