По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е

...
По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия понася тежки загуби в Украйна

По данни на английското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и съвременни елементи на съветската войска. Русия ще би трябвало да вложи доста средства и време за възобновяване на тези загуби.

Най-модерните съветски танкове

В известие в Туитър се споделя, че най-малко един от най-модерните съветски танкове – вид Т-90М – е бил погубен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение единствено в най-добре оборудваните съветски елементи, в това число и в тези, които се борят в Украйна, оповестяват източници от английското военно разузнаване.

Този танк бе показан за пръв път през 2016 година. Той има усъвършенствана ризница, осъвременено оръдие и усъвършенствани системи за сателитна навигация, а Русия разполага с не повече от 100 сходни танка. „ Замяната на съвременно и ново военно съоръжение ще бъде изключително сложна задача за Русия заради глобите, които лимитират достъпа на страната до най-важните съставни елементи в областта на микроелектрониката “, означават от английското Министерство на защитата.

Нови доставки на оръжие от Съединени американски щати

Американският президент Байдън разгласи нови доставки на оръжие за Украйна – включително „ спомагателни боеприпаси за артилерията, радари и друго съоръжение “. Високопоставен американски държавен представител сподели, че новите помощи са на стойност от 150 милиона $.

От украинска страна оповестяват тази заран, че в Донецк и Луганск са били отблъснати най-малко 8 офанзиви на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски елементи. Опити за офанзиви е имало най-вече в региона на металургичния комбинат „ Азовстал “ в Мариупол. Милионните градове Харков и покрайнини на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

" Символична победа над Украйна "

Международни наблюдаващи допускат, че в чест на 9 май, когато Русия чества успеха си над нацистка Германия, Путин ще разгласи окончателното завладяване на областите Луганск и Донецк. Поради бавния прогрес на съветската войска обаче, това надали е изцяло реалистично. Според оценки на английското министерство на защитата задачата може да е и цялостното завладяване на обсадения Мариупол, което да се показа като „ алегорична победа над Украйна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР