По-чист въздух значи да имаме стабилна енергетика, запазването на комплекса

...
По-чист въздух значи да имаме стабилна енергетика, запазването на комплекса
Коментари Харесай

Нено Димов: Запазването на комплекса Марица-изток е и за по-чист въздух

По-чист въздух значи да имаме постоянна енергетика, запазването на комплекса " Марица-изток " е и за по-чист въздух в този смисъл, тъй като битовото отопление е главния замърсител. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в предаването " Още от деня ".

Екологията и положителната икономическа среда би трябвало да са в баланс, с цел да не страдат хората, добави той.

Правителството одобри позиция, която не желае по-високо качване на упоритостите, т.е. това, което е контрактувано на интернационално равнище и на европейско до този миг не може да бъде променяме в повишение на упоритостта, не могат да бъдат давани повече пари на трети страни, с цел да реализират упоритости, т.е. Европейски Съюз да ги финансира. Така разяснява бъдещето на комплекса " Марица-изток " Нено Димов.

И изрично не желаем идващите 10 години да се отварят под каквато и да било форма сходен вид договаряния или проверка на постигнатите до момента съглашения, с цел да се види какъв ще е резултатът, добави той.

" Марица - изток " 2 към този момент ще може да оперира с въглищата до привършване на количествата, означи Димов.

Предимно скандинавски страни желаят повишение на упоритостите - Холандия, Швеция, Ирландия, само че ние успяхме да блокираме това предпочитание, съобщи министърът на околната среда и водите.

Министърът на екологията уточни, че замърсяването на въздуха в България е в огромните градове, само че акцентира, че то е единствено от фини прахови частици. Той съобщи, че по останалите 8 или 9 индикатори, по които се следи въздухът, той е в нормите. Нено Димов добави, че съгласно данните, и Варна ще излезе тази година от градовете с наднормено замърсяване, само че към момента има проблем в над 20 града в България.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР