По бТВ шефът на русофилите в България и обвинен за

...
По бТВ шефът на русофилите в България и обвинен за
Коментари Харесай

САЩ не са новатори с „черни списъци“, Русия не отстъпва

По бТВ шефът на русофилите в България и упрекнат за шпионаж в интерес на Русия Николай Малинов десетина пъти повтори, че Съединени американски щати нямали право да не разрешават или да укоряват непознати жители за каквото й да било. Това е интервенция във вътрешните работи на суверенна страна, - посочи той. Ами в случай че Русия ни глоби за „ Турски поток? – изрепчи се Малинов?
Възмущението му наподобява разумно. На пръв взор. Но Хекимян не помни, а Малинов премълча, че Кремъл е правил забранителни описи и то нееднократно. Повод са били обстановки, когато известни персони и страни са подкрепяли Грузия, да вземем за пример, когато Москва бе в спор с Тбилиси. Също и във връзка анексирането на Крим, събитията в Украйна от времето на „ Оранжевата гражданска война “ и прочие

През 2015 година Руското Министерство на външните работи разгласи лист с 89 лица от страни, членки на Европейски Съюз, на които се не разрешава да посещават Русия. Мотивът бе общ: във връзка със глобите на Европейски Съюз против Москва. Никакви обстоятелства и доказателства, че съответните хора са направили престъпления, корумпирани са или нещо от този жанр. Просто лица, критикуващи политиката на Кремъл. В този лист попадна и някогашният ни дипломат в съветската столица Илиян Василев.

Тогава никой от ръководещите не отбрани Василев, тъй като е от острите критици на ръководството. Никой не скочи против Москва, че се намесва във вътрешните ни работи. Освен една официална декларация на Министерство на външните работи от кумова срама.

През 2019 година Русия разшири „ черния лист “ с хора, които имат възбрана да посещават страната.

Истината е, че в сряда Съединени американски щати разочароваха доста българи с оповестяването на арбитър Андон Миталов за подкупен и възбраната той и фамилията му да посещават Америка. Други бяха упованията. Последствията занапред ще се усетят и Вашингтон ще разбере, че някой се е подиграл с тях. Освен в случай че не е американската политика такава, което би било още по-неприятно.

Очаквахме друго, тъй като към този момент знаехме, че под такива наказания са в действителност корумпирани високопоставени лица, като да вземем за пример синът на досегашния основен прокурор на Русия Юрий Чайка – Артьом. Той е милиардер, чиито милиарди са с неразбираем генезис и се допуска, че са извоювани от корупционни практики. Въпреки това към този момент някогашният основен прокурор на България Сотир Цацаров подписа контракт с Чайка точно в Русия български прокурори да се образоват на битка с корупцията. В Москва за скъпи препоръки хвърча и Иван Гешев… Санкционирани са основни прокурори от други страни, министри и даже министър председатели. На този декор арбитър от междинен диаметър в действителност е разочароващо.

Човек стартира да се съмнява: каква ли информация подават българската прокуратура и служби на американските сътрудници, с цел да се стигне до това конфузно, меко казано, състояние? И не написа ли някой сюжета на сходни неща някъде другаде, а не в София? Защото, както споделя Ким Филби: Агент единствено на две разузнавания? Не познавам такъв…

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР