По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и

...
По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг вече има над 100 милиарда долара

По-богати от шефа на Фейсбук са единствено Джеф Безос и Бил Гейтс

Марк Зукърбърг постоянно приканва да се носят маски като предварителна защита против Covid-19
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook)

За първи път благосъстоянието Марк Зукърбърг, създател и водач на Фейсбук, скочи до над 100 милиарда $, на фона на неотдавнашното стартиране на услугата Reels, която се явява аналог на TikTok.

Според показателя на милиардерите, изготвян от Блумбърг, сега Зукърбърг е третият измежду богаташите със положение над $100 милиарда Над него са основният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос и създателят на Microsoft Бил Гейтс, които имат надлежно $190 милиарда и $120 милиарда

Зукърбърг става по-богат, посредством най-много на това, че има 13% от акциите на Фейсбук. През актуалната година той завоюва към 22 милиарда $, до момента в който положението на Джеф Безос се усили със 75 милиарда $.

Впечатляващите темпове на замогване на създателите на най-големите американски софтуерни компании се дължи на обстановката, подбудена от ковид. Тъй като огромен брой хора по света бяха принудени да съблюдават режим на самоизолация за дълго време, те започнаха да вършат повече покупки в интернет и по-активно да употребяват разнообразни уеб услуги.
още по тематиката
Очевидно, пандемията от ковид способства за благосъстоянието на изпълнителните шефове на огромни софтуерни компании по целия свят, разясняват анализаторите.

Според наличните данни, пазарната капитализация на най-големите американски софтуерни компании, включително Apple, Amazon, Alphabet (Google), Фейсбук и Microsoft, се равнява на към 30% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. От 2018 година насам този % съвсем се е удвоил.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР