По-амбициозно съкращаване на държавните служители, запазване на Агенция Пътна инфраструктура

...
По-амбициозно съкращаване на държавните служители, запазване на Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

АИКБ иска да се съкратят повече от 30 000 чиновници

По-амбициозно редуциране на държавните чиновници, опазване на Агенция " Пътна инфраструктура " под шапката на Министерство на регионалното развитие към този момент и опазване на формата на месечните Данък добавена стойност заявления в настоящия им тип. За това се оповестиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в позиция във връзка договарянията сред четирите партии.

Там се показва, че концепцията на Асен Василев за понижаване на администрацията с 30 000, както и свързаната с това препоръка на административния потенциал и бързото въвеждане на цифрови процеси и услуги, е добра. " АИКБ има вяра, че промяната и съкращаването на държавната администрация може да бъде по-амбициозно ". Според икономиста Ваня Григорова обаче държавната администрацията се задъхва и не е време за съкращения.

Бизнес организацията моли за приемането на бюджета за 2022 година с " рационален недостиг ", който да не затрудни пътя на страната към еврозоната. АИКБ поддържа листването на борсата на миноритарни пакети от огромни държавни предприятия.

В енергийния бранш АИКБ поддържа диверсификацията на доставките на природен газ, в това число и посредством изследване на лични залежи и находища от шистов газ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР