По 84% от гласувалите за Продължаваме промяната и Демократична България

...
По 84% от гласувалите за Продължаваме промяната и Демократична България
Коментари Харесай

Новата коалиция е привлякла по 84% от избирателите на двете партии на последните избори

По 84% от гласувалите за " Продължаваме промяната " и " Демократична България " на последните парламентарни избори през октомври 2022 година са подкрепили обединената коалиция през днешния ден. Това сочат данните на организация " Алфа рисърч " за политическите желания по отношение на предходния избор. 6% от подкрепилите " Демократична България " се пренасочват към други обединения, а по 4% от гласувалите преди за двете партии са се трансферирали към ГЕРБ. Също толкоз от гласувалите за " Продължаваме промяната " през днешния ден са дали своят вот за " Възраждане ".

Най-последователен е електоратът на Движение за права и свободи, като 95% повтарят вота си. Следващи по преданост са " Възраждане " и ГЕРБ надлежно с 91 и 90%.

На противоположния полюс е " Български напредък ", като едвам 65% са повторили гласуването си. 13% от гласувалите за партията на Стефан Янев през днешния ден са дали вота си за " Възраждане ", а 9% за " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Повторилите гласа си за Българска социалистическа партия са 83%, а по 4% от гласувалите за социалистите се пренасочват към " Продължаваме Промяната - Демократична България ", " Възраждане " и " Левицата! ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР