По 6.7 млн. лв. са отделени за всеки от шестте

...
По 6.7 млн. лв. са отделени за всеки от шестте
Коментари Харесай

Над 40 млн. лв. ще плати пътната агенция за мантинели

По 6.7 млн. лева са отделени за всеки от шестте региона на страната

© Мария Съботинова Още по тематиката
Бившият началник на АПИ Лазар Лазаров отива на съд
18 апр 2018
Безконтролните очи на пътната организация

Данните от над триста камери по пътищата разрешават следене на всяка кола без ясна наредба
13 апр 2018
От Белград през София до Солун без ръце на кормилото

Сърбия, България и Гърция заявиха, че ще построяват 5G автомагистрала за самостоятелни коли
10 апр 2018
Пропуски и неточности в офертите за тунел " Железница "

Три от претендентите са отстранени още на първия стадий
22 фев 2018 За първи път Агенция " Пътна инфраструктура " ще се контракти дълготрайно с компании за доставка и монтаж на ограничаващи системи по републиканските пътища. Досега тази активност бе включвана към договорите за рехабилитация и поддръжка на пътищата и се изпълняваше от огромните пътноремонтни компании.

Обществената поръчка за мантинели, парапети, буфери и други детайли е с общ бюджет 40.2 млн. лева без Данък добавена стойност, като е разграничена на 6 обособени позиции за съответните региони на страната - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен, Югозападен. За всеки от тях са отделени по 6.7 млн. лева без Данък добавена стойност. Всички разноски ще бъдат платени от пътната организация и няма да се употребява външно финансиране.

Важно изискване е, че претендентите могат да подават предложения най-вече за две обособени позиции. Това значи, че спечелилите в конкуренцията могат да бъдат сред 3 и 6. С тях ще бъдат подписани 4 годишни съглашения, като е допустимо да не бъде усвоен целият бюджет по процедурата - ще се заплаща според от нуждата.

Изискванията към участниците са през последните 5 години да са изпълнили действия, идентични или сходни с предмета и размера на поръчката, свързани с доставка и монтаж на ограничаващи системи с обща дължина най-малко 15 км по републиканските пътища или такива отвън страната, които имат аналогични характерности. Друго изискване е претендентите да имат система за ръководство на качеството, сертифицирана според стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент.

Срокът за подаване на предложения или заявки за присъединяване в търга е 14 юни 2018 година, а общественото им отваряне е планувано за идващия ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР