По 4900 лева месечна заплата ще получава кметът на Пазарджик

...
По 4900 лева месечна заплата ще получава кметът на Пазарджик
Коментари Харесай

4900 лева става заплатата на кмета на Пазарджик от февруари

По 4900 лв. месечна заплата ще получава кметът на Пазарджик от 1 февруари, а нарастването за кметовете на дребните обитаеми места ще е с 12%. Решението беше гласувано по време на постоянната февруарска сесия на Общинския съвет, в чийто дневен ред единствена точка беше бюджетът на общината за 2024 година. Допълнителните разноски ще се покрият от държавната дотация за прехрана на администрацията, която тази година е дребни над 881 хиляди лв..

Самият бюджет също беше утвърден, само че с известни корекции. Част от предложенията на Комисията по бюджет и финанси бяха отхвърлени. Сред тях бе намаляването на дотацията за публичен превоз със 100 000 лв.. Отхвърлено беше и предлагането да се усили общата сума за субсидиране на спортните клубове с 500 хиляди лв..

По време на полемиките кметът на общината Петър Куленски заяви, че е задействана процедурата за безлихвения заем от 11 милиона лв. и той скоро ще постъпи в хазната, след което напомни, че сумата ще се употребява за покриване на лихвоносни остарели задължения към Национална агенция за приходите, Регионална инспекция за опазване на околната среда и част от просрочени отговорности към снабдители на Община Пазарджик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР