По 37.5 на сто от населението на градовете Пловдив и

...
По 37.5 на сто от населението на градовете Пловдив и
Коментари Харесай

Най-много варненци са се преброили електронно в район Приморски

 По 37.5 на 100 от популацията на градовете Пловдив и Варна са се преброили онлайн все още, демонстрират данните към 11.00 ч. през днешния ден. За съпоставяне в София преброените по електронен път към този момент са 40.8 на 100, оповестиха от Национален статистически институт.

В обособените региони на трите най-големи града електронното броене не върви с идентична скорост. В София най-голям е делът на преброените по отношение на популацията в регион " Изгрев “ (51.9%), а най-нисък - в регионите " Студентски “ и " Кремиковци “ (по 19.6%). Класацията във Варна се води от регион " Приморски “ (42.2%), а в Пловдив - от регион " Южен “ (36.2%).

За страната класацията по условен дял на преброените лица по области по отношение на популацията в региона продължава да се води от София (столица), на второ място е Варненска област (29.5%). Третото място с еднакъв резултат си разделят областите Габрово и Русе, в които до този миг електронно са се преброили тъкмо по една четвърт от популацията.

До момента 1 627 049 души са се преброили, като са попълнили електронната карта. Те живеят в 713 678 семейства.

Преброител в столичния квартал " Борово “ си направи специфичен имейл с буквите си и " броене “, с цел да събира кодовете на електронно преброилите се. Адресът е разлепен в преброителния сектор и на него хората могат да изпращат точния си адрес и неповторимите кодове, които са получили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР