По 356 лева за 3 месеца ще предоставя от днес

...
По 356 лева за 3 месеца ще предоставя от днес
Коментари Харесай

Дават по 356 лв. за 3 месеца за наеми и режийни разходи на украински бежанци, почнали работа

По 356 лв. за 3 месеца ще дава от през днешния ден Агенцията по заетостта за наеми и режийни разноски на украински жители с краткотрайна протекция, които са почнали работа.

Освен това страната ще обезпечи на работодателите минимална заплата и осигуровките за 3 месеца при наемане на разселените след 24 февруари украински жители, оповестяват от БНР.

Програмата за трудова интеграция на украинските жители ще се извършва с европейски средства и по нея ще се кандидатства в Агенцията по заетостта.

Осигурените пари за наеми на жилища режийни разноски и заплати за 3 месеца са на стойност 46 560 000 лв..

Ще се обезпечава и психическа поддръжка, професионално насочване и обосноваване за започване на работа.

Субсидираната тримесечна претовареност може да е на ненапълно или цялостно работно време, а на работното място ще се обезпечи и наставник от работодателя.

За да употребяват поддръжката, украинците би трябвало да са регистрирани в бюрата по труда и там на място да подадат заявки за интеграционната помощ.

Работодателите, които желаят да се включат в плана " Солидарност " и да наемат лица от целевата група, ще могат да подават заявки за включване посредством електронна платформа, налична през уеб страницата на Агенцията по заетостта, където са оповестени и всички нужни документи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР