По 20 години затвор получиха трима души, които са извършили

...
По 20 години затвор получиха трима души, които са извършили
Коментари Харесай

20 години затвор за въоръжени грабители даде български съд

По 20 години затвор получиха трима души, които са направили въоръжен обир на фирмен офис в Пазарджик преди 5 години - на първа инстанция.
На 21 декември 2015 година Джемал Аликанов от Пещера, Васил Атанасов от Пловдив и аржентинецът с испански паспорт Фернандо Кастро са маскирани и въоръжени с револвери и автомат " Калашников ". Заедно с още един мъж атакуват офиса на Спас Спасов в индустриалната зона на Пазарджик покрай гарата, написа в. " ".
 Разследват Динко от Ямбол за палежи, сводничество и грабежи на камиони Разследват Динко от Ямбол за палежи, сводничество и грабежи на камиони
Проверка дали Динко Вълев от Ямбол е сводник, гарант на палежи и ограбва аварирали камиони, стартира прокуратурата в града. Тя с...
Нападателите обезвредили защитата и влезнали в постройката. Но там вечеряли Спасов и брат му Тодор Николов, дружно със фамилиите им. Двамата мъже оказват опозиция и биват простреляни. Откраднати са съвсем 90 000 лева в пари в брой и бижута. Нападателите събират и вземат и мобилните телефони на жертвите си, с цел да не могат бързо да се свържат с полицията.
Извършителите се отдръпват в незнайна посока, а след приемане на сигнала полицията блокира съществени пътища в Пазарджик и района. Именно това оказва помощ за бързото им залавяне - 20 минути след грабежа полицията стопира на входа на Пещера " Фолксваген Пасат ". В колата в действителност са четиримата причинители. Двама униформени желаят персоналните карти на всички. Те непринудено ги предават, след което водачът внезапно потегля с мръсна газ и колата изчезва в нощта. Полицаите потеглят да ги преследват, само че ги губят по пътя от Пещера за Пловдив.
Заради персоналните карти обаче нападателите биват открити - като се изключи един. Според показанията на наказаните, има четвърти човек - само че не е ясно кой е.
Иначе пловдивчанинът Васил Атанасов е арестуван в Пазарджик на 30 декември 2015 година, само че мълчи за съучастниците си. През това време Фернандо Кастро и Джамал Аликанов наемат квартира в Пловдив, където се укриват. Задържани са на 10 януари 2016 година покрай нея при авансово проведена полицейска интервенция.
 Млада жена преби и ограби пенсионер в монтанско село Млада жена преби и ограби пенсионер в монтанско село
26-годишна жена от Лом преби и ограби пенсионер в бойчиновското село Лехчево, оповестиха от полицията. Нападението станало на 22 май, око...
Освен 20-годишното наказване за въоръжения обир Васил Атанасов ще би трябвало да изтърпи и 3 година и 4 месеца затвор по предходна условна присъда, тъй като закононарушението в Пазарджик е осъществено по време на изпитателния период.
Освен ефикасните присъди тримата обвинени би трябвало да заплатят солидарно и компенсации на потърпевшите - 110 хиляди лева на Тодор Николов, 113 хиляди лева на Спас Спасов и 128 хиляди лева на съпругите им. Решението на окръжния съд в Пазарджик може да се апелира пред апелативния в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР