По 20 години ефективен затвор присъди окръжният съд в Пазарджик

...
По 20 години ефективен затвор присъди окръжният съд в Пазарджик
Коментари Харесай

Общо 60 години затвор за трима извършители на въоръжен грабеж в Пазарджик

По 20 години ефикасен затвор присъди окръжният съд в Пазарджик за всеки от тримата причинители на въоръжен обир във фирмен офис в града. Подсъдимите Джемал Аликанов от Пещера, Васил Атанасов от Пловдив и аржентинеца Фернандо Кастро би трябвало да изтърпят наказванията си при първичен непоколебим режим.
На 21 декември 2015 година вечерта братята предприемачи Спас Спасов и Тодор Николов вечерят с дамите си в офиса. С тях са и малолетните щерка и внук на Спасов. В един миг в помещението нахлуват въоръжени и маскирани нападатели. Те прострелват и пребиват мъжете и малтретират дамите и децата. От жертвите са отнети пари и злато на стойност 66 714 лв..
Извършителите на грабежа са арестувани няколко дни след закононарушението в Пловдив, а делото против тях стартира през 2017 година.
Освен ефикасните присъди обвинените би трябвало да заплатят и компенсации на потърпевшите. 110 хиляди лева на Тодор Николов и 113 хиляди лева на Спас Спасов. На двете им дами надлежно по 50 200 лева и 77 918 лв.. Обвиняемите би трябвало да заплатят и разноските по делото в размер на 28 637 лв..
Решението на окръжния съд в Пазарджик може да се апелира пред апелативния в Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР