По 120 лева ще получи всеки беден пенсионер. 392 хиляди

...
По 120 лева ще получи всеки беден пенсионер. 392 хиляди
Коментари Харесай

Кабинетът раздава пари за най-бедните пенсионери през пролетта

По 120 лв. ще получи всеки безпаричен пенсионер. 392 хиляди души щели да се усещат непосредствено подкрепени. Те ще получат по 120 лв. за хранителни артикули, които държавното управление дало обещание още през предходната година. Това стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия. Става дума за пенсионерите, които взимат сред 300.1 лв. и 396 лв. на месец, каквато е линията на беднотия. Това са парите с изключение на петдесетолевките, които получават възрастните у нас всеки месец.
А другояче - държавното управление оказва помощ. Това стана ясно от думите на обществения министър.

" Парите в никакъв случай не стигат на никого и сигурно 24 лв. не се виждат задоволителни и те не са, само че са два пъти компенсацията за безработица - т.е. в случай че тези хора бяха съкратени, щяха да получава 12 лв. на борсата. Запазвайки своята работа, те имаха опция да получат два пъти повече. Благодарение на договарянията с техните браншови организации се споразумяхме дружно с тях 75% от възнаграждението да се изплаща за януари и февруари, а това е на процедура 100% от тяхната заплата ", изясни Сачева.

Обективните обстоятелства са такива, отсече общественият министър - имало хора, които запазили работата си, успяли да се задържат на повърхността.

" За страдание има и такива, които не получиха пари. Особено тези, които работят в бранша на сивата стопанска система. За тях нямаше какво да бъде направено ", изясни още Сачева.

Социалният министър съобщи - рано било да се признава на ресторантьорите, че няма да отворят на 1 март на фона на растежа в заболеваемостта у нас. Имало доста време, можело да се реализира компромис, увери още Сачева.

Освен това Сачева разкри, че ще бъде уголемен обсегът на мярката " 80/20 " поради икономическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19. Новите браншове, които ще може да аплайват за финансова поддръжка, ще бъдат оповестени от кабинета при започване на април.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР